Follow us

Τα Ελληνικά Αποστάγματα πάνε Ζάππειο

Ούζα, τσίπουρα, μαστίχες και μια μεγάλη συλλογή από επώνυμα ελληνικά αποστάγματα θα συγκεντρωθούν για μια μέρα στο κέντρο της Αθήνας…

Τα Ελληνικά Αποστάγματα πάνε Ζάππειο

Μια από τις εκθέσεις, που περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον, είναι τα Ελληνικά Αποστάγματα, που διοργανώνει η εταιρεία Vinetum. Σημειώστε, λοιπόν, ότι έρχεται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, σε κλασικό πλέον χώρο, στην Αίγλη Ζαππείου.

Για μια ακόμα χρονιά, η αίθουσα Ολυμπία της ιστορικής Αίγλης θα γεμίσει με τσίπουρα, ούζα, αποστάγματα σταφυλής και διάφορα διαλεκτά ηδύποτα. Τα ελληνικά spirits τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους. Ανανεωμένα και ραφιναρισμένα, έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και να κερδίσουν καταναλωτές και επαγγελματίες. Μια βόλτα να κάνεις σε ενημερωμένα bar και κάβες θα εντοπίσεις μια μεγάλη συλλογή με ελκυστικό packaging και διαφορετικές δυνατότητες απόλαυσης.

Γι' αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τα τοπικά αποστάγματα και να ανακαλύψουν την δυναμική τους, η έκθεση Ελληνικό Απόσταγμα 2020 είναι η καλύτερη ευκαιρία. Εκεί, θα βρίσκονται συγκεντρωμένες εκατοντάδες ετικέτες, που είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν διαφορετικά όλες μαζί. Μπορείτε να κάνετε συγκριτικές δοκιμές ανάμεσα σε ούζα και τσίπουρα, να ανακαλύψετε δυσεύρετες ετικέτες, να δοκιμάσετε premium εκδοχές, που περνάνε από πολλαπλές αποστάξεις και να ερευνήσετε γευστικά σπάνια λικέρ από ελληνικά φρούτα και βότανα.

Τα Ελληνικά Αποστάγματα πάνε Ζάππειο

Πέρα από τις γευστικές δοκιμές, θα βρεθείτε τετ α τετ με τους παραγωγούς και θα μάθετε ιστορίες παραγωγής από τους ίδιους τους δημιουργούς. Η μέρα θα είναι όλη αφιερωμένη στα ελληνικά spirits, από τη 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Παράλληλα, θα τρέχουν παρουσιάσεις και σεμινάρια με ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη θεματολογία, όπως μας έχουν συνηθίσει σε όλες τις εκδηλώσεις τους οι άνθρωποι της Vinetum.

Να δώσετε προσοχή στις ετικέτες μαστίχας, τεντούρα, κίτρου: τα συγκεκριμένα ποτά ανεβαίνουν συνέχεια και διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο σε σύγχρονες συνταγές cocktails.

H είσοδος για τους επαγγελματίες και τους φοιτητές οινολογίας είναι δωρεάν. Για τους καταναλωτές είναι 10€ και για τους φοιτητές 5€ και δίνεται μαζί ένας αναλυτικός κατάλογος με όλους τους εκθέτες και τα προϊόντα και ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας αποσταγμάτων.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.