Follow us

Metaxa Angel’s Treasure: ένας υγρός θησαυρός

Πριν λίγες μέρες, με συναρπαστικό τρόπο, ο masterdistiller του Metaxa Κωνσταντίνος Ράπτης, μας παρουσίασε το νέο του δημιούργημα, ένα συγκλονιστικό απόσταγμα, που «συνομιλεί» με τους αγγέλους…

Metaxa Angel’s Treasure: ένας υγρός θησαυρός

Σε όλα τα κελάρια του κόσμου, τα παλαιωμένα αποστάγματα “μοιράζονται” μια ποσότητα από το αλκοόλ τους με τους Αγγέλους. Έτσι ονομάζεται το φαινόμενο εξάτμισης, λόγω της υψηλής υγρασίας. Από τους πόρους του βαρελιού απελευθερώνεται ποσότητα αλκοόλ και νερού, με την αλκοόλη να είναι σε μεγαλύτερη ποσότητα, με αποτέλεσμα το τελικό απόσταγμα να είναι χαμηλότερο σε αλκοόλ.

Στα ιδιαίτερα κελάρια του Metaxa, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται με διαφορετικό τρόπο. Η χαμηλή υγρασία που επικρατεί, ευνοεί τη μεγαλύτερη εξάτμιση νερού αντί της αλκοόλης και, επομένως, το τελικό απόσταγμα είναι πιο συμπυκνωμένο.

Ο Κωνσταντίνος Ράπτης, γοητευμένος με αυτή τη μοναδικότητα, αποφάσισε να πειραματιστεί μαζί της, τοποθετώντας μεμονωμένα βαρέλια με Metaxa σε διαφορετικές γωνιές των κελαριών. Παρατήρησε, ότι κάθε ένα από αυτά εξελισσόταν τελείως διαφορετικά, ανάλογα με τις συνθήκες και τα επίπεδα υγρασίας. Αυτή του η ανακάλυψη σηματοδοτεί τη νέα γενιά των Metaxa Angel’s Treasure.

Κάθε χρόνο θα κυκλοφορεί στην αγορά ένα Metaxa treasure από ένα βαρέλι,που θα μας αποκαλύπτει, με δικά του χαρακτηριστικά.

Metaxa Angel’s Treasure: ένας υγρός θησαυρός

Η σειρά εγκαινιάστηκε με το πρώτο Metaxa Angel’s Treasure από το βαρέλι με το νούμερο 1019. Η δοκιμή του είναι πραγματική εμπειρία. Μόλις μας το σέρβιρε ο Κωνσταντίνος Ράπτης, άρχισαν να γαργαλάνε τη μύτη αρώματα από αποξηραμένο σύκο και δαμάσκηνο, βουτηγμένα σε μοσχοκάρυδο, κανέλα και μέλι. Η μύτη είναι πραγματικά εκρηκτική και βρίσκεται σε απόλυτη συνοχή με το πλούσιο στόμα. Καθώς ρέει το απόσταγμα ζεστό στον ουρανίσκο, πλημμυρίζουν νότες από γλυκά μπαχαρικά ανακατεμένα με σταφίδα, πετιμέζι, πιπέρια και δαμάσκηνο. Αξίζει να αφήσεις τη γουλιά στο στόμα για μερικά δευτερόλεπτα. Η επίγευση είναι πολύ μεγάλη, γεμάτη με μέλι και γλυκά μπαχαρικά.

Ο master distiller, δοκιμάζοντας όλα τα βαρέλια που συμμετείχαν στο πείραμα, έκρινε ότι αυτό είναι στην καλύτερη στιγμή του για να μπει στο μπουκάλι. Ένα μπουκάλι που μοιάζει με έργο τέχνης και σου θυμίζει φτερά αγγέλου.

Το Angel’s Treasure single cask 1019 μπορείτε ήδη να το βρείτε σε επιλεγμένα σημεία. Σημειώστε, όμως, ότι υπάρχουν μόνο 4500 αριθμημένες φιάλες, που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των συλλεκτών.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.