Follow us

Στο παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά για απόσταξη τσίπουρου

Μας φάνηκε πολύ ωραία ιδέα, μια βόλτα-εκδρομή στους Καθενούς, με αφορμή την απόσταξη του τσίπουρου στο Καζάνι του Σαγιά, που συνοδεύεται από όμορφες εκδηλώσεις και πολλά μανιτάρια…

Στο παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά για απόσταξη τσίπουρου

Η 1η Γιορτή Τσίπουρου στο Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά στον ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς θα διεξαχθεί στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου 2019, από 11:00 έως 19:00, στο 8ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Ν. Αρτάκης - Κύμης (ουσιαστικά μια ώρα από Αθήνα, από την έξοδο Βαρυμπόμπης) στο Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά.
Στην τριήμερη γιορτή, που γίνεται με αφορμή τη νέα αποστακτική περίοδο, θα δούμε ζωντανά την τέχνη της απόσταξης του τσίπουρου στο χάλκινο καζάνι, με συνοδεία cocktails και ροφήματα με βάση το τσίπουρο.

Στο παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά για απόσταξη τσίπουρου

Οι σεφ των μανιταριών Δίρφυς θα συνοδέψει με μαγειρικές εκπλήξεις, με μουσική συντροφιά. Το τριήμερο αυτό, ο υπέροχος ελαιώνας των Μανιταριών Δίρφυς θα φιλοξενήσει δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως βόλτες με ποδήλατα και πατίνια, πεζοπορία στα Έρια και περιήγηση στον κόσμο των μανιταριών.

H είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στο 6945186841, κ. Κωνσταντίνα Τζιλίρα.

Ν.Γ

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Πεζοπορία: 26 Οκτωβρίου - 27 Οκτωβρίου, ώρα 11 π.μ. και 3 μ.μ.

Ο περίπατος ξεκινά από το Αποστακτήριο ΣΑΓΙΑ, ακριβώς δίπλα από τον πανέμορφο ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς. Μετά από 3,4 χιλιόμετρα χαλαρής πεζοπορίας ανάμεσα σε ψηλά πεύκα, θα φτάσουμε στα ΕΡΙΑ. Πρόκειται για έναν τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς με τρεχούμενα νερά, ποτάμι και καταρράκτες κάτω από την σκιά πλατανόδασους. Υπάρχει το εκκλησάκι της Υπαπαντής του Σωτήρος (13-14 αιώνας).

Θα περιηγηθούμε στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας με τον ποταμό και τον μικρό καταρράκτη να φέρνει νερό από το όρος Δίρφυς. Μετά από ολιγόλεπτη ξεκούραση θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς το Αποστακτήριο. Η διάρκεια της βόλτας θα είναι 2 ώρες.

Για πληροφορίες για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε με Καταφύγιο Αγάλης, Δίρφυς Εύβοια.

Μανιταροεξερεύνηση: 27 Οκτωβρίου, ώρα 10.15 π.μ.

Επίσκεψη στους θαλάμους των μανιταριών Δίρφυς να γνωρίσετε από κοντά τη διαδικασία με τα μανιτάρια και να σας μιλήσει σχετικά ο γεωπόνος των μανιταριών Δίρφυς καθώς μετά θα πάτε στο δάσος για να δείτε πως είναι τα άγρια μανιτάρια, να τα αναγνωρίσετε και να μαζέψετε τα δικά σας μανιτάρια.

Για πληροφορίες για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε στο 6945186841.

Ελαιοτριβείο: 26, 27, 28 Οκτωβρίου, ώρα 1 μ.μ.-2 μ.μ.

Επίσκεψη στο ελαιοτριβείο του κου Αλαφάκη για να δείτε τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου.

Για πληροφορίες για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε στο 6945186841.

O Χορευτικός Σύλλογος Καθενών Ευβοίας: 27 Οκτωβρίου, ώρα 5 μ.μ.

Ο Χορευτικός Σύλλογος Καθενών Ευβοίας θα μας τιμήσει με την παρουσία του και θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς με τις υπέροχες στολές τους.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.