Οι δέκα ταλαντούχοι φιναλίστ, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την επιτροπή Italicus του Λονδίνου, διαγωνίστηκαν στη δημιουργία μείξεων τύπου aperitivo, με βάση το εξαιρετικό λικέρ.
Ο Χρήστος Πάνος από Ρέθυμνο, ο Πέτρος Γκίζας από Άγιο Νικόλαο, ο Παντελής Τσιούλκας, ο Άγγελος Μπάφας και ο Αλέξανδρος Ψαράς από Θεσσαλονίκη, η Δήμητρα Αντωνακοπούλου και ο Πέτρος Νερομηλιώτης από Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Καζέλης από Λευκωσία και ο Ιωάννης Μηλιώτης από Χίο, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, παρουσιάζοντας εμπνευσμένες μείξεις με ιδιαίτερα υλικά και ευφάνταστα σερβιρίσματα.
H Επιτροπή των Luca Missaglia (global ambassador του Italicus), Δημήτρη Νταφόπουλου (συνιδρυτή των three cents και γνωστό bartender) και Αγάπη Πετροπούλου (ελληνίδα brand ambassador του Italicus), ξεχώρισαν για την τελική τριάδα τη Δήμητρα Αντωνακοπούλου από το bar restaurant Artisanal, τον Κωνσταντίνο Ζησόπουλο από το ξενοδοχείο Four Seasons της Αθήνας και τον Κωνσταντίνο Καζέλη από το Lost + Found Drinkery της Κύπρου.
Ανάμεσά τους, βρέθηκε ο μεγάλος νικητή, που κέρδισε τις εντυπώσεις με την πληθωρική και αρωματική συνταγή του Cosimo, ο Κωνσταντίνος Καζέλης από τη Λευκωσία. Πήρε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο, στην Βαρκελώνη. Η πρόκληση είναι σημαντική, καθώς θα αναμετρηθούν φιναλίστ από 13 χώρες για τον τίτλο του World Bar Artist of the year 2019.