Follow us

Don Papa, το ρούμι από τις Φιλιππίνες

Ο Σεπτέμβριος, μήνας επανεκίνησης, στον χώρο των spirits συνοδεύεται με ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι το ρούμι Don Papa, από τις εξωτικές Φιλιππίνες.

Don Papa, το ρούμι από τις Φιλιππίνες

Πίσω από την ετικέτα

Η νέα rum άφιξη μας έρχεται από το νησί Negros, που βρίσκεται κοντά στο ενεργό ηφαίστειο Mt. Kanlaon. Το όμορφο μέρος, εκτός των άλλων, είναι διάσημο για την ποιοτική παραγωγή ζαχαροκάλαμου. Με αυτή την πρώτη ύλη και με ελεγχόμενη διαδικασία παραγωγής δημιουργείται το ιδιαίτερο Don Papa, που πήρε τ’ όνομα του από τον ηγέτη του Negros, Don Isio.

Don Papa, το ρούμι από τις Φιλιππίνες

Εισαγωγή στις ετικέτες Don Papa

Η συλλογή Don Papa αποτελείται από διαφορετικά ρούμια, που εμπλουτίζουν τις κατηγορίες, που υπάρχουν μέχρι τώρα στις μπάρες και στις κάβες.
Πρώτη φιάλη, το «Don Papa», που παλαιώνεται για εφτά χρόνια σε δυο τύπους βαρελιών, τα αμερικάνικα bourbon και τα επίσης αμερικάνικα Rioja. Το αποτέλεσμα είναι αρωματικό, με ωραίες νότες βανίλιας και γοητευτικές νότες ζαχαρωμένων φρούτων. Αξίζει να το δοκιμάσετε σκέτο και μετά, γιατί όχι, να το συνοδεύσετε με κάποια τάρτα φρούτων.
Επόμενο στη σειρά είναι το «Don Papa 10», το οποίο, όπως αποκαλύπτει και το όνομα του, ξεκουράζεται για δέκα ολόκληρα χρόνια σε δρύινα βαρέλια bourbon, τα οποία, όμως, έχουν μια ιδιαιτερότητα. Κατά την διάρκεια της παλαίωσης ξανακαίγονται, χαρίζοντας στο απόσταγμα έντονα και δυνατά χαρακτηριστικά. Το Don Papa 10 είναι πιο σκούρο και αναδύει δυνατά αρώματα αποξηραμένων φρούτων μαζί με κακάο. Σίγουρα, πρέπει να το δείτε πρώτα σκέτο και να του αφήσετε λίγο χρόνο. Μπορείτε, βέβαια, να το αναμείξετε σε ένα rum old fashioned ή να το κάνετε ντουέτο με ένα γλυκό σοκολάτας.

Μια διαφορετική εκδοχή είναι το «Don Papa Sherry Cask», που ξεκινάει την πορεία του σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια bourbon και στη συνέχεια ωριμάζει σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους βαρελιών sherry, ανάμεσα τους και Pedro Ximenez. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Πληθωρικά αρώματα ξηρών καρπών και κόκκινων φρούτων παραμένουν μέχρι τη μαλακή και μεγάλη επίγευση. Σίγουρα και σε αυτή την περίπτωση το δοκιμάζετε σκέτο, το συνδυάζετε γρήγορα με φρέσκους χυμούς φρούτων ή το παντρεύετε με κόκκινα κρέατα.

Τέλος, μια ειδική εμφιάλωση για περιορισμένο αριθμό, το «Don Papa Rare Cask» παλαιώνειται σε σπάνια βαρέλια, καψαλισμένα με διαφορετικό τρόπο. Τα αρώματα και η γεύση του δεν είναι καθόλου συνηθισμένα. Στην αρχική ανάγνωση βρίσκουμε αρώματα μέντας και εσπεριδοειδών, μαζί με αρώματα παλαίωσης, όπως είναι η βανίλια και το κακάο. Αφού το δοκιμάσουμε σκέτο, μπορούμε να προσθέσουμε κάποια φυσαλίδα ή να το βάλουμε στο τραπέζι μαζί με τα ορεκτικά μας.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.