Follow us

Εξερευνώντας την Κρήτη με Metaxa

Το δεύτερο ExploreGreece, που διοργανώνει το εμβληματικό Metaxa σε συνεργασία με τους TheClumsies είχε ως σημείο αναφοράς τη πολυδυναμική Κρήτη.

Εξερευνώντας την Κρήτη με Metaxa

Δεν θα μπορούσαν να είχαν διαλέξει καλύτερο προορισμό για τη φετινή απόδραση εξερεύνησης με το Metaxa. H Κρήτη έχει έναν αστείρευτο πλούτο σε βότανα και τοπικά προϊόντα, που είχε πολύ ενδιαφέρον να τα ανακαλύπτεις σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό spirit. Για τα παντρέματα του Metaxa με τα αρώματα της Κρήτης, μαζί μας ήταν η καλύτερη ομάδα: εκτός από τους Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη, τρεις ακόμα κορυφαίοι bartenders, από βραβευμένα bar του εξωτερικού.

Εξερευνώντας την Κρήτη με Metaxa

Στην αρχή, προσγειωθήκαμε στο εντυπωσιακό DaiosCove, στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου. Το σκηνικό, με πρωταγωνιστή το γαλάζιο, ξεπερνούσε κάθε καλοκαιρινή προσδοκία. Μύριζες τη θάλασσα και ένιωθες το δροσερό αεράκι καθώς γύρω σου στηνόταν ένα δυνατό party. Πίσω από την μπάρα του συγκροτήματος, ένας πραγματικός θρύλος του bartending, oPhilipBischoff-headbartender του δεύτερου καλύτερου bar στον κόσμο, του Manhattan στη Σιγκαπούρη και barmanager στα ξενοδοχεία FourSeasons- κουνούσε το shaker, δημιουργώντας cocktails με βάση το Metaxa 12 αστέρων. Και οι πέντε συνταγές του ήταν ιδιαίτερες και νόστιμες. Ανάμεσα τους, όμως, ξεχώρισε το δροσερό Peaches και το GreekMeli, που ένωνε αρμονικά αγαπημένα ελληνικά συστατικά.

Η επόμενη μέρα τα είχε όλα. Κρητικό παραδοσιακό γλέντι, εξερεύνηση στα αρωματικά βότανα του νησιού, masterclass από τους experts και ευρηματικά cocktails με Metaxa. Σε μια ξεχωριστή τοποθεσία μέσα στην βιολογική φάρμα του εστιατορίου Peskesi, ο Νίκος Μπάκουλης και ο Βασίλης Κυρίτσης αποκάλυψαν στους προσκεκλημένους (ανάμεσα τους και πενήντα bartenders) μυστικά για τον τρόπο που δουλεύουν αξιοποιώντας τα προϊόντα του τόπου, μέσα στις συνταγές τους. Τα δυο τους παραδείγματα, το CretanElDraque και το CretanMule, ήταν συγκλονιστικά, καθώς πάντρευαν τα πιο αγνά υλικά της κρητικής γης.

Η τελευταία μέρα ήταν πλούσια σε δράσεις και εμπειρίες. Μεταφερθήκαμε από νωρίς στα πανέμορφα Χανιά και περάσαμε το μεσημέρι μας δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας δροσερά cocktails με Metaxa. To βράδυ, στο πολύ όμορφο Café Boheme, ανέβηκαν οι στροφές, καθώς ο ShingoGokan από το SpeakLow της Σαγκάη και η JulianVose από το DeadRabbit της Νέας Υόρκης έκαναν κατάληψη στην μπάρα και μας ετοίμασαν τις δικές τους προτάσεις με Metaxa 12 αστέρων. Ανάμεσα τους, το ξεχωριστό VoyageofThemistocles της Julian. Ένα γλυκόξινο ποτό, αφιερωμένο στον παππού τους, που έφυγε από την Ελλάδα μετανάστης για την Αμερική.

Τρεις μέρες γεμάτες αρώματα Μεσογείου, Ελλάδας και εννοείται Κρήτης, με ξεχωριστούς επαγγελματίες, μας υπόδειξαν ότι τα spirits δεν τα ανακαλύπτεις μόνο τη στιγμή που τα απολαμβάνεις στο ποτήρι…

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.