Follow us

Del Maguey: mezcal από την καρδιά της αγαύης

Υπάρχει ένα ρητό που λέει: «Δεν βρίσκεις εσύ το mezcal, αλλά σε βρίσκει αυτό». Ο Ron Cooper, ο δημιουργός των εκπληκτικών mezcal Del Maguey μας λέει για τις ιδιαιτερότητες αυτού του μοναδικού spirit.

Del Maguey: mezcal από την καρδιά της αγαύης

Στην καρδιά του Μεξικού, η αγαύη αναπτύσσεται παραμένοντας θαμμένη σε χωράφια, αφήνοντας τον ήλιο να λειτουργήσει πάνω της. Τα παραδοσιακά mezcal φτιάχνονται με τη θέληση του θεού, και της καρδιάς της αγαύης (maguey), δηλώνει ο Ron Cooper.

Γι’ αυτόν, το mezcal είναι έργο τέχνης. Όπως οι μεγάλοι ζωγράφοι, ποιητές και κεραμοποιοί, όλα τα mezcal θα έπρεπε να έχουν αντίστοιχη αντιμετώπιση, ως πολιτισμικοί θησαυροί, ισχυρίζεται ο Ron. Ένα καλό mezcal διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα αποστάγματα. Μετά την πρώτη γουλιά, το στόμα σου μουδιάζει… Στη συνέχεια η ένταση εξελίσσεται σε άνεση, και αν το απολαμβάνεις με φίλους, η φιλία γίνεται πιο δυνατή, και η συζήτηση πιο ελεύθερη.

Del Maguey: mezcal από την καρδιά της αγαύης

Ένα απόσταγμα, που προέρχεται από την αρχαία φυλή των Zapotec, μέσα από τα μικρά χωριά τους, πλούσια στην παράδοση και στη φιλοξενία. Στο ξεκίνημα κάθε γιορτής, μία μικρή ποσότητα mezcal χύνεται στο έδαφος σε σχήμα σταυρού, για να τιμήσουν τις τέσσερεις κατευθύνσεις, τη γη και τους προγόνους μας.

Αλλά τι είναι αυτό που κάνει το mezcal τόσο ξεχωριστό; Είναι, ακόμη και σήμερα, ένα απόσταγμα που κρατάει την παράδοση. Η Del Maguey, έχει επιλέξει μερικά μικρά χωριά, όπου οικογένειες φτιάχνουν παραδοσιακό mezcal, με διαφορετικούς τρόπους. Το έδαφος, η απόσταξη, το είδος αγαύης, το κλίμα… όλα αυτά είναι η εξήγηση στην διαφορετικότητα του mezcal.

Υπάρχουν 3 άτυποι κανόνες κατά τον Ron, για να απολαύσεις το mezcal:

- Πιες το γουλιά γουλιά, και όχι σαν σφηνάκι
- Πάντα να έχεις καθαρή τη γευστική σου παλέτα
- Πάρε τον χρόνο σου με το mezcal

Cocktails με mezcal

Tequilero Bramble

Υλικά
50ml mezcal vida
25ml χυμό λάιμ
20ml χυμό ζαχαροκάλαμου
10ml Monin créme de mure
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Smokey Bravo

Υλικά
50ml Del Maguey Vida
25ml Maraschino
20ml χυμό γκρέιπ φρουτ
10ml χυμό lime
10ml σιρόπι αγαύης Monin
Λίγο θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.