Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε τη συνεχόμενη εξέλιξη των ελληνικών αποσταγμάτων. Νέες ετικέτες κάνουν την είσοδο τους στην αγορά και πολλές παλιές ανανεώνονται. Τα τοπικά ποτά κερδίζουν έδαφος και γίνονται πηγή έμπνευσης για τους mixologists, που θέλουν να παρουσιάσουν κάτι καινοτόμο και local στα μενού τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε δοκιμάσει πολλές αξιόλογες και ενδιαφέρουσες αποστάξεις και εμφιαλώσεις. Μια από αυτές που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι το MatarΩa gin από την αποσταγματοποιία Μελισσανίδη.
Το νέο gin, που πήρε το όνομα του από το πλοίο Mataroa, που πραγματοποίησε δυο σημαντικά ταξίδια στη Μεσόγειο “σώζοντας” τη ζωή πολλών ανθρώπων, μας ταξιδεύει με τα αρώματα του σε όλη τη Μεσόγειο.
Μόλις το δοκιμάσετε, αμέσως θα νιώσετε και εσείς την έντονη καλοκαιρινή αύρα του. Τα δώδεκα πολύτιμα συστατικά του σκάνε ένα-ένα στον ουρανίσκο. Από τον δροσερό άρκευθο, την έντονη λεβάντα, τον αρωματικό κόλιανδρο, τα χαρακτηριστικά φύλλα δάφνης, την τυπική γλυκόριζα, το γλυκό χαμομήλι, την παιχνιδιάρικη μαστίχα, μέχρι τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού.
Αξίζει να το δοκιμάσετε πρώτα σκέτο και να αφήσετε τα αρώματα να απελευθερωθούν ή να βάλετε λίγο πάγο. Αφού το γνωρίσετε καλύτερα, μετά μπορείτε να πειραματιστείτε σε διάφορες μείξεις. Αποτελεί πολύ καλή βάση και μπορεί να ανεβάσει αρωματικά ένα cocktail. Σίγουρα, ταιριάζει πάρα πολύ με τόνικ.