Follow us

Το Metaxa σαλπάρει για Κρήτη

Το 2018 ακολουθήσαμε το Metaxa και τους The Clumsies σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Φέτος, το project επιστρέφει και σαλπάρει για Κρήτη…

Το Metaxa σαλπάρει για Κρήτη

Το προηγούμενο καλοκαίρι εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα Metaxa Explore Greece σε συνεργασία με τους The Clumsies και πραγματοποιήθηκαν τρία γευστικά ταξίδια εξερεύνησης σε Μύκονο, Πάρο και Αντίπαρο. Μέσα από τους τρεις διάσημους καλοκαιρινούς σταθμούς ανακαλύψαμε τις δυνατότητες του εμβληματικού spirit να γίνεται “χαμαιλέοντας” και να συνδυάζεται με τις γευστικές ιδιαιτερότητες κάθε τόπου. Γευτήκαμε cocktails με βάση το Metaxa, που έβγαζαν πραγματικά ελληνικό καλοκαίρι!
Αυτή τη φορά, το ταξίδι εξερεύνησης επιστρέφει με την ίδια ομάδα, τους The Clumsies, με νέο όμως προορισμό το πληθωρικό νησί της Κρήτης. Μέσα σε τρεις ημέρες, 25, 26 και 27 Ιουνίου, με καλεσμένους διάσημους bartenders από όλο τον κόσμο, θα διερευνήσουμε το τοπίο, τη γη και τη γεύση του νησιού, σε συνδυασμό με τα αρώματα του Metaxa. Η ομάδα του The Clumsies με τους φιλοξενούμενους bartenders θα σαλπάρει πάλι με ιστιοπλοϊκό και με αυτό θα κάνει τον γύρο του νησιού.

Το Metaxa σαλπάρει για Κρήτη
Philip Biscoff, "Manhattan", Σινγκαπούρη

Εμείς, θα τους συναντήσουμε στην πρώτη στάση, στο μαγευτικό τοπίο του κόλπου του Daios Cove, στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί με φόντο το γαλάζιο και το ηλιοβασίλεμα, ένα δυνατό cocktail party. Τα cocktails με βάση το Metaxa έχει αναλάβει να ετοιμάσει ο θρυλικός mixologist Philip Biscoff, από το bar “Manhattan” της Σιγκαπούρης, που είναι τρίτο στα καλύτερα bar του κόσμου.

Shingo Gokan, "Speak Low", Σανγκάη

Στη δεύτερη στάση, στη βιολογική φάρμα του εστιατορίου Peskesi, οι άνθρωποι που θα σταθούν πίσω από την μπάρα είναι περισσότερο οικείοι μας, αφού πρόκειται για το δυνατό δίδυμο του The Clumsies Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη. Με τη βοήθεια του Βασίλη και του Νίκου θα δημιουργήσουμε signature cocktails παντρεύοντας το Metaxa με αγνά, παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

Jillian Vose, "Dead Rabbit", Νέα Υόρκη

Στην τελευταία στάση ανεβαίνουν οι ρυθμοί, αυτή τη φορά εξερευνούμε τη νυχτερινή ζωή της Κρήτης βολτάροντας στα Χανιά και δίνοντας ραντεβού για ένα ακόμα party στο γνωστό bar Café Boheme. Εκεί, θα μας περιμένουν πάλι δυο από τους καλύτερους bartender στον κόσμο, ο Shingo Gokan από το Speak Low της Σαγκάης και η Jillian Vose από το Dead Rabbit της Νέας Υόρκης. Ο καθένας θα φτιάξει από 5 cocktails με άρωμα Metaxa και Κρήτης.
Σημειώστε τις ημερομηνίες και τα μέρη, γιατί το ταξίδι με το Metaxa είναι ανοιχτό προς το κοινό και όποιοι είστε στην Κρήτη μπορείτε να ζήσετε βήμα-βήμα όλη την εμπειρία.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.