Follow us

Η Αγάπη μας προτείνει cocktail για την ημέρα της αγάπης

H ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φτάνει και είτε γιορτάζουμε, είτε όχι, μπορούμε να περάσουμε καλά. Πώς; Με τα cocktails που προτείνει η Αγάπη Πετροπούλου, στο ρομαντικό A For Athens.

Η Αγάπη μας προτείνει cocktail για την ημέρα της αγάπης

Κοντεύει η “μέρα των ερωτευμένων”, και όχι, δεν θα γίνω γραφική λέγοντας ότι είναι μία εμπορική γιορτή και πως οι ερωτευμένοι πρέπει να γιορτάζουν κάθε μέρα και όχι μόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο καθένας ζει τον έρωτά του, όπως και όποτε θέλει, κι αν υπάρχει μια γιορτινή μέρα για να το βροντοφωνάξει, γιατί όχι; Έτσι ξεκίνησε να μας λέει η Αγάπη, η ταλαντούχα bartender, που προστέθηκε στη δυνατή ομάδα του Θοδωρή Πύριλου στο A for Athens, εδώ και δυόμισι χρόνια περίπου και δεν σταματάει να ξεχωρίζει.
Το 2017 βγήκε δεύτερη στον διαγωνισμό Skinos Mediterrenean cocktails 2017, team challenge και φέτος είναι μια από τους τρεις φιναλίστ, που έχουν περάσει στον τελικό του Bacardi Legacy 2019, με το cocktail Μy Tie, μια ευρηματική παραλλαγή του Mai Tai.

Η Αγάπη μας προτείνει cocktail για την ημέρα της αγάπης

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Αγάπη, το έργο των ανθρώπων, που δουλεύουν πίσω από τις μπάρες, γι' αυτή την τρυφερή ημερομηνία, την οποία έχουμε συνδυάσει με το κόκκινο χρώμα, τα λουλούδια και τις σοκολάτες, είναι να προσφέρουν στους φιλοξενούμενους, ποτά τα οποία θα τους φέρουν πιο κοντά σε αυτό το κλίμα.

Δύο αγαπημένα της cocktails, που όταν τα γεύεσαι θυμίζουν έρωτα, είναι οι Σειρήνες, από τον κατάλογο «Οδύσσεια» του A for Athens και η Ανθεμόεσσα, η οποία ήταν δημιουργία της καλής της φίλης και συνεργάτιδας Ηρώς Καλομοίρη και δική της, για τον διαγωνισμό Skinos Mediterranean cocktails 2017 team challenge.

Οι Σειρήνες είναι μια εύστοχη παραλλαγή του κλασικού Martinez, με βάση το Ottos vermouth, mezcal, λικέρ marascino και τσίπουρο.
Οι Σειρήνες ήταν γυναικείες θεότητες, που σχετίζονταν με το νερό, τον έρωτα και τον θάνατο. Ένα τρίγωνο από το οποίο δύσκολα μπορεί να ξεφύγει κανείς.

The Sirens

Υλικά
60 ml Οttos βερμούτ
25 ml mezcal
5 ml λικέρ maraschino
2 δόσεις τσίπουρο
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι ανάμειξης, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με γαρνιτούρα φλούδα λεμονιού σε ποτήρι βερμούτ.

Η Ανθεμόεσσα είναι ένα ποτό εμπνευσμένο επίσης από τις Σειρήνες, αφού έτσι ονομάζεται μια νήσος στο Τυρρηνικό πέλαγος μεταξύ της Σικελίας και Καλαβρίας και αναφέρεται στην Οδύσσεια ως κατοικία των Σειρήνων, λουσμένο με λουλούδια. Το τραγούδι, που «φορέσαμε» με την Ηρώ στην Ανθεμόεσσα, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το “My jolly sailor bold”, όπου πρώτη φράση του ρεφρέν είναι: “My heart is pierced by Cupid”, όποτε μιλάμε για ένα άκρως ερωτικό ποτό.

Anthemoessa

Υλικά
45 ml Skinos μαστίχα
15 ml τσίπουρο
25 ml mix γαρδένιας
25 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
Απογεμίζουμε με σπιτική σόδα λουλουδιών.
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο shaker, χτυπάμε καλά και διπλοσουρώνουμε. Σερβίρουμε σε ποτήρι fizz και γαρνίρουμε με ροζ πιπέρι.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.