Follow us

Compass Box: μια διαφορετική προσέγγιση στα premium whisky

H νέα ματιά της Compass Box στη δημιουργία καλού whisky είναι η επιστροφή στη σκοτσέζικη παράδοση, που κινδυνεύει να χαθεί…

Compass Box: μια διαφορετική προσέγγιση στα premium whisky

Η ιστορία ξεκινά πίσω στο 2000, όταν ο John Glaser αποφάσισε να δημιουργήσει μία διαφορετική εταιρία παραγωγής whisky, έχοντας ως πρότυπο το παλιό σκοτσέζικο μοντέλο που αφορά την ανάμειξη του spirit στο σπίτι. Ξεκινώντας την επιχείρηση από την…κουζίνα του, η Compass Box έφτασε σήμερα να διαθέτει γραφείο και blending room στο Λονδίνο και να παράγει τα δικά της whiskies που έχουν ωριμάσει στην Σκοτία.

Η έμφαση στην ποιότητα και η open-minded προσέγγιση, από την επιλογή και την ανάμειξη των αποσταγμάτων έως τη συσκευασία, φαίνεται ξεκάθαρα σε όλες τις ετικέτες της. Η ανάμειξη των spirits, που προέρχονται από διαφορετικά αποστακτήρια, γίνεται τέχνη χωρίς να υπακούει σε κανόνες και δίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα, που δεν μπορούμε να πάρουμε από τα blends ενός και μόνο αποστακτηρίου.

Τα Signature Blends της Compass Box

Τα τέσσερα scotch whiskies σε αυτή τη σειρά καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των στυλ σε σκοτσέζικο whisky και το καθένα από αυτά παλαιώνει σε βαρέλια υψηλής ποιότητας, για να δημιουργηθεί μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Τα αποστάγματα συνδυάζονται σύμφωνα με την κάθε συνταγή και επιστρέφονται στα βαρέλια για να ωριμάσουν έως 24 μήνες πριν από την εμφιάλωση. Τα βήματα αυτά βελτιώνουν την πολυπλοκότητα, την ενσωμάτωση της γεύσης και την απαλή αίσθηση στο στόμα που χαρακτηρίζουν και τα τέσσερα blends.

Oak Cross, Blended Malt Scotch Whisky

Compass Box: μια διαφορετική προσέγγιση στα premium whisky

Ένα εξαιρετικό blend από malt whiskies, που παίρνει το όνομα του από τον συνδυασμό αμερικανικών και γαλλικών δρύινων βαρελιών κατά την παλαίωσή του. Νότες από γαρύφαλλο και βανίλια δένουν με τα γλυκά και διακριτικά φρουτώδη malt χαρακτηριστικά.

The Spice Tree, Blended Malt Scotch Whisky

Ένα έντονο blend, που παίρνει τα χαρακτηριστικά του από την παλαίωση του σε νέα αλλά και χρησιμοποιημένα αμερικανικά δρύινα βαρέλια με τρία διαφορετικά επίπεδα καψαλίσματος. Γλυκά αρώματα βανίλιας, γαρύφαλλου, τζίντζερ, κανέλας και μοσχοκάρυδου σε συνδυασμό με νότες μπαχαρικών.

The Peat Monster, Blended Malt Scotch Whisky

Ένα blend, που ωριμάζει μέχρι 24 μήνες πριν την εμφιάλωσή του και ξεχωρίζει για το γεμάτο του σώμα. Καταφέρνει να ισορροπήσει τα μοναδικά τυρφώδη και καπνιστά αρώματα με τα γλυκά φρουτώδη, που διακρίνονται στα malts.

Hedonism, Blended Grain Scotch Whisky

Ένα βραβευμένο 100% grain whisky, που παλαιώνει σε καλής ποιότητας βαρέλια αμερικανικής δρυός και ξεχωρίζει για το έντονο άρωμα βανίλιας και την πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής στο τελείωμα.

Η νέα σειρά Great King Street

Tην ίδια έμφαση στην ποιότητα, που διακρίνουμε στις signature ετικέτες της Compass Box, βρίσκουμε και στη νέα της σειρά Great King Street. Πρόκειται για δύο ετικέτες, που αποτελούν ιδανική εναλλακτική επιλογή για τους λάτρεις του whisky που συνήθως πίνουν μόνο malts, αλλά και για αρχάριους whisky drinkers.

Artist’s Blend, Blended Scotch Whisky

Ένα blend που αποτελείται από 50% malt whisky και διακρίνεται για το πλούσιο, στρογγυλό σώμα του και τις φρουτώδεις νότες, σε συνδυασμό με βανίλια και καψαλισμένη δρυ.

Glasgow Blend, Blended Scotch Whisky

Είναι ένα πλούσιο τυρφώδες και καπνιστό whisky, που έχει παλαιωθεί σε βαρέλια από sherry, γεμάτο με αρώματα αποξηραμένων φρούτων και κρασιού.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.