Follow us

Το Ούζο Ματαρέλλη στήνει καλοκαιρινό σκηνικό

Ταξιδεύουμε μέχρι το Λισβόρι της Λέσβου, εκεί όπου ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης καλλιεργεί τον καλύτερο γλυκάνισο και ακολουθούμε έναν συναρπαστικό δρόμο, αυτόν της παραγωγής του παραδοσιακού Ούζου Ματαρέλλη…

Το Ούζο Ματαρέλλη στήνει καλοκαιρινό σκηνικό

Ο γλυκάνισος μόλις μαζευτεί, με προσοχή βυθίζεται μέσα στη θάλασσα για να αποκτήσει μια μοναδική αλμύρα. Μετά τη βουτιά και την ξεκούραση στα ωραία νερά της Λέσβου, ξεκινάει την πορεία του για την απόσταξη. Ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης χρησιμοποιεί μόνο μικρά χειροποίητα καζάνια και αποστάζει πάνω σε φυσική φωτιά από ξύλο ελιάς, αργά και καρτερικά. Μόλις τελειώσει η πρώτη απόσταξη επαναλαμβάνεται η δεύτερη, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το ούζο Ματαρέλλη έχει ήδη προικιστεί με τα ιδιαίτερα αρώματα της Λέσβου από στεριά και θάλασσα, δέχεται μια ακόμα μοναδική πινελιά, μερικές σταγόνες από εξαιρετικό μέλι και εμφιαλώνεται σε ένα ιδιαίτερο μπουκάλι, που είναι δύσκολο να ξεχάσεις. Στην πραγματικότητα, αν δοκιμάσεις το ούζο Ματαρέλλη δεν μπορείς να ξεχάσεις ούτε αυτό, ούτε τη φιάλη του, που παραπέμπει σε “ζουμερές” καμπύλες.

Το Ούζο Ματαρέλλη στήνει καλοκαιρινό σκηνικό

Πρόκειται για ένα από τα πιο αρωματικά ελληνικά ούζα, με χαρακτήρα και πολύ μεγάλη επίγευση. Το ανοίγεις και σκάνε τα αρώματα της Μεσογείου, με νότες βοτάνων και μελιού, το στόμα είναι γεμάτο, πλούσιο, ζουμερό, όπως και η φιάλη του. Η γεύση του είναι σύνθετη, αλμυρή, γλυκιά και πικάντικη, προσφέροντας πολλούς extra πόντους στο παιχνίδι της αποπλάνησης με τους καλοκαιρινούς μεζέδες. Δίπλα του, κουμπώνουν απόλυτα το ξιδάτο χταποδάκι, τα τηγανητά καλαμαράκια, η μελιτζανοσαλάτα, οι τηγανητοί κεφτέδες, η σαλάτα αχινού και τα όστρακα. Όλα τα αγαπημένα summer πιάτα, που απολαμβάνουμε παρέα με τους φίλους μας δίπλα στη θάλασσα.

Από αυτήν ακριβώς την εικόνα, βγαλμένη από την καθημερινότητα, είναι εμπνευσμένο το πρώτο τηλεοπτικό spot για το Ούζο Ματαρέλλη. Μια παρέα φίλων σε ένα ταβερνάκι, εκεί που σκάει το κύμα, απολαμβάνουν το ούζο και τους μεζέδες τους. Μόλις διαπιστώσουν ότι τους έχει μείνει η τελευταία σταγόνα από το ούζο, κάνουν νόημα στην κυρία που σερβίρει, σχηματίζοντας με το χέρι τους τις καμπύλες ενός γυναικείου σώματος, κι εκείνη μπαίνει αμέσως στο νόημα και τους φέρνει Ούζο Ματαρέλλη!
Σίγουρα θα πέσει το μάτι σας στη διαφήμιση και θα γελάσετε. Το καλύτερο είναι, όμως, να πάρετε την παρέα σας και να πάτε και εσείς να ζητήσετε το μπουκάλι με τις καμπύλες μαζί με ό,τι μεζεδάκια επιθυμείτε. Αυτό είναι, άλλωστε, το ελληνικό καλοκαίρι!

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.