Παγκόσμια μέρα Σκωτσέζικου ουίσκι

Γιορτάζουμε τον βασιλιά των spirits στις 8 Φεβρουαρίου

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 07/02/2018

Οι απανταχού λάτρεις του ουίσκι μπορούν να χαρούν. Για δεύτερη χρονιά γιορτάζουμε το πολύτιμο ποτό της Σκωτίας με εκδηλώσεις που του αξίζουν…

Η Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη «στο νερό της ζωής» και 70 χώρες θα κάνουν focus στην ιστορία, την παραγωγή και τα χαρακτηριστικά του, με εντυπωσιακές διαδραστικές εκδηλώσεις.
Για να μην μείνουμε θεατές, μπορούμε κι εμείς να μπούμε σε αυτό τον κύκλο της whisky κοινότητας και να αλληλεπιδράσουμε με άλλους εραστές του. Αρκεί να ανεβάσουμε κάτι με hastang #lovescotch και να παρακολουθήσουμε τις συζητήσεις και τις σκέψεις γύρω από το whisky.

Για πιο πρακτική συμμετοχή, μπορούμε από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου να επισκεφτούμε στην Αθήνα τα bar Lola και Zambri και στην Θεσσαλονίκη τα Mistral και The Lab. Και τα τέσσερα θα κινούνται σε ρυθμούς Σκωτίας κι έχουν ετοιμάσει πολύ ιδιαίτερες γευστικές δοκιμές. Θα απολαύσετε εκλεκτά αποστάγματα με την πρέπουσα ιεροτελεστία και όχι μόνο. Το whisky είναι ένας απαιτητικός παρτενέρ στις μείξεις, δημιουργεί όμως σοφιστικέ, ευφάνταστα και ξεχωριστά cocktails.

Μερικά τέτοια θα έχετε την ευκαιρία να σερβιριστείτε και στα τέσσερα μπαρ με την υπογραφή του εμβληματικού Johnnie Walker. Ένα spicy με Johnnie Walker Red Label και ginger ale, ένα εκπληκτικό Manhattan με Johnnie Walker Red Rye finish, ένα must taste old fashioned με το σύνθετο Black Label και ένα φινετσάτο και καπνιστό, με το Double Black Label, με πάγο και orange bitters.


Για τους πιο τυχερούς, η Diageo έχει προγραμματίσει τις ίδιες τρεις ημέρες ειδικά tour σε ιστορικά αποστακτήρια, όπως το Glenkinchie, το Talisker, το Oban, το Dalwhinnie, το Cardhu και φυσικά το Johnnie Walker. Σε όλα, οι πόρτες θα είναι ανοιχτές και το κοινό θα μπορεί να ανακαλύψει δωρεάν τα μυστικά του κεχριμπαρένιου ποτού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.facebook.com/loveofscotch/

Γράψε την άποψή σου
Αλκοόλ

Ποτά

Cocktails