Ούζο, τσίπουρο και μαστίχα στο Athens Bar Show

Τα ελληνικά αποστάγματα στο μεγαλύτερο show του bartending

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 02/11/2017

Τα ελληνικά αποστάγματα στα bars ξεκίνησαν δειλά και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μια από τις πιο ισχυρές τάσεις της εγχώριας bar σκηνής…

Γνωστά spirits, όπως είναι το ούζο, το τσίπουρο και η μαστίχα, μπαίνουν στις κάβες των μαγαζιών και συμμετέχουν σε ευρηματικές συνταγές cocktails. Ενδιαφέρουσα είναι η παρατήρηση, ότι αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για να εμπλουτίσουν αρωματικά και γευστικά κάποιες μείξεις και στη συνέχεια ο ρόλος τους εξελίχθηκε και σε πολλές περιπτώσεις έγιναν πρωταγωνιστές του mixing ποτού. Οι bartenders τα αγκάλιασαν, ασχολήθηκαν και εμπνεύστηκαν πολλές πρωτότυπες συνταγές που έχουν κοινό.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την πιο σημαντική εκδήλωση του ελληνικού bartending, το Athens Bar Show (που θα πραγματοποιηθεί 7 και 8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι)  -και μάλιστα με μια οργανωμένη παρουσία.

Θα βρούμε, λοιπόν, στο περίπτερο της Coca Cola την MDry μαστίχα, το Άδολο και το Δεκαράκι και ανάμεσα σε πολλά, θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε τις προτάσεις του Διονύση Πολάτου με Mdry μαστίχα και να παρακολουθήσουμε masterclasses που θα τρέχουν και τις δυο μέρες:  7/11 στις 12:00 – 12:30 και στις 8/11 στις 18:30-18:50.
 
Όσο για τα ελληνικά αποστάγματα, στα bars θα μάθουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τους experts Διονύση Πολάτο και Γιάννη Σαμαρά την Τετάρτη στις 17:20-17:50. Κρατήστε τις ημερομηνίες!
Γράψε την άποψή σου
Αλκοόλ

Ποτά

Cocktails