Τα premium γευστικά ντουέτα του Άδολου
Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχει ένα εθνικό spirit που κοιτάει στα ίσια premium malts, παλαιωμένα ρούμια και ιδιαίτερες τεκίλες. Με την πρώτη γουλιά καταλαβαίνεις τη διαφορά. Σε παρασέρνει ένα αρωματικό αεράκι με αρώματα βοτάνων και στη συνέχεια αρχίζουν να γαργαλάνε τον ουρανίσκο σου νότες εσπεριδοειδών και πικάντικων μπαχαρικών. Το Άδολο ευωδιάζει φινόκιο, χαμομήλι, λεμόνι και αναδύει απρόσμενα αρώματα, όπως είναι η κανέλα και η μαστίχα. Το στόμα κερδίζει το βραβείο της αρμονίας, καθώς ισορροπεί ανάμεσα σε γλυκές, πικάντικες και όξινες νότες, αφήνοντας στο τέλος μια μεγάλη επίγευση.
Αυτός ο εντυπωσιακός χαρακτήρας δεν είναι καθόλου τυχαίος. Προκύπτει από τον ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής. Το πιο σημαντικό στάδιο είναι η απόσταξη, που πραγματοποιείται σε παλιό σφυρηλατημένο στο χέρι άμβυκα, που είχε κατασκευαστεί στη Σμύρνη το 1911. Εκεί, επί 13 ώρες αποστάζει για τρίτη φορά αργά-αργά η καρδιά του Ούζου Πλωμαρίου για να πάρουμε την καρδιά της καρδιάς, δηλαδή το Άδολο και ν’ αρχίσουμε μαζί του τα γαστρονομικά πειράματα.
Θα σας εντυπωσιάσει η ευκολία με την οποία μπορεί να επιτύχει δύσκολα γευστικά ταιριάσματα. Του πάνε πολλά απαιτητικά γαστρονομικά ταίρια, που κινούνται στο χώρο του θαλασσινού μενού. Αξίζει να ξεκινήσετε τις δοκιμές και να στήσετε τα δικά σας premium δείπνα στο σπίτι.
Θα χρειαστείτε ένα μικρό αρχικό οδηγό. Στο Άδολο ταιριάζουν απόλυτα οι πικάντικες και οι πλούσιες γεύσεις. Τα πιπέρια και τα μπαχαρικά δένουν απόλυτα με τον spicy χαρακτήρα του. Ένα καλό παράδειγμα είναι το φλερτ με πιάτα που έχουν wasabi ή τζίντζερ. Είναι φοβερό το πώς πάνε μαζί!
Γενικά, κάνει εξαιρετικά ζευγάρια με την κουζίνα της Ανατολής και με τις fuzion συνταγές. Η λεμονάτη γεύση του δίνει αμέσως ένταση σε ένα ceviche και σε ένα ταρτάρ, που αποτελούν τα τελευταία δυνατά trend γεύσης.
Για να επανέλθουμε στις δικές μας συνήθειες, πολύ επιτυχημένα φρεσκάρει ένα καπνιστό χέλι ή μια πέστροφα και κοντράρει την έντονη γεύση των αλίπαστων.
Βγάλτε ένα πιάτο με λακέρδα και σαρδέλες μαζί με το Άδολο και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Πιο άμεσο ακόμα είναι να ετοιμάσετε ένα πλατό με πικάντικα και ώριμα τυριά πλαισιωμένα από μερικά τουρσιά και να διαπιστώσετε πώς ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία.
Διατηρούμε πιο εύκολα την summer διάθεση με μια ποικιλία οστρακοειδών που αγαπάνε την οξύτητα, τη φρεσκάδα και τον spicy χαρακτήρα του Άδολου. Μπορείτε να διαλέξετε ό,τι σας αρέσει περισσότερο από όστρακα και να τα κάνετε απλά αχνιστά.
Ο κατάλογος με τα επιτυχημένα ζευγάρια είναι μεγάλος. Το Άδολο αγαπάει επίσης το τηγάνι με καραβίδες, γαρίδες, καλαμαράκια και αναδεικνύει τα ψάρια της σχάρας.
Από τη λίστα δεν αποκλείονται οι γήινες νότες, από ελαφριές μέχρι αρκετά βαριές. Είναι απρόσμενος ο συνδυασμός με παστράμι, σουτζούκι ακόμα και καβουρμά.
Όπως καταλαβαίνετε, η γκάμα υλικών και πιάτων από τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα που προσκαλεί στο τραπέζι για παρέα αυτό το ούζο είναι πολύ μεγάλη. Σερβίρετε το ποτήρι σας με το Άδολο βάλτε αν θέλετε μερικές σταγόνες νερό και ξεκινήστε τις απολαστικές δοκιμές, που χαρίζουν summer mood και προσφέρουν καινούργιες, εκλεπτυσμένες και φινετσάτες γευστικές εμπειρίες.