Follow us

Ζυθογνωσία στο Ζάππειο

Η Ζυθογνωσία είναι η μοναδική έκθεση που κάνει focus στη μπίρα και ειδικότερα στις προσπάθειες των ελλήνων ζυθοπαραγωγών…

Ζυθογνωσία στο Ζάππειο

Το ζυθόφιλο κοινό πρέπει σε κάθε περίπτωση, να βάλει στο πρόγραμμα του μια επίσκεψη στο Ζάππειο Μέγαρο, το Σάββατο και την Κυριακή 15-16 Οκτωβρίου. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η Ζυθογνωσία, που συγκεντρώνει ό,τι πιο ενδιαφέρον κυκλοφορεί από μπίρες στην ελληνική αγορά.
Η Ζυθογνωσία είναι η μοναδική έκθεση που κάνει focus στη μπίρα και ειδικότερα στις προσπάθειες των ελλήνων ζυθοπαραγωγών και μάλιστα με μια προσέγγιση που αξίζει στο νέο φαινόμενο. Πραγματικά, το κίνημα της μικροζυθοποιίας έχει πάρει –ευτυχώς- και στη χώρα μας μεγάλες διαστάσεις και δουλεμένες μονάδες ξεφυτρώνουν παντού, με περισσότερη έμφαση στα νησιά.
Είναι η τρίτη φορά που διοργανώνεται η έκθεση και αν κάποιος την έχει παρακολουθήσει από την αρχή, βλέπει τόσο την ανοδική εξέλιξή της όσο και την αύξηση των συμμετοχών με νέους παραγωγούς και καινούριες μπίρες. Αυτή τη χρονιά έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο στροφές και στους δυο τομείς.
Θα ανακαλύψουμε πολλές μικροζυθοποιίες που θα κάνουν τα ντεμπούτο τους και αρκετές εισαγόμενες ετικέτες, που προσγειώθηκαν πρόσφατα. Σημειώστε, ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τις σαράντα, ενώ οι εταιρείες εισαγωγής συνεχώς φρεσκάρουν τη γκάμα τους, με διαφορετικούς τύπους και premium εκδοχές.

Η εικόνα του « πίνειν» μπίρα αλλάζει σιγά σιγά και από "αναψυκτικό", μπαίνει στην καθημερινή θέση, που του ταιριάζει και φλερτάρει μέχρι και με gourmet food pairings. Για του λόγου του αληθές, το Ζάππειο, αυτές τις δυο μέρες, θα γεμίσει με ενδιαφέρουσες, επιλεγμένες και πρωτότυπες μπίρες (βλέπε τις μπίρες εσοδείας και παλαίωσης). Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα καλό τσεκάρισμα ανάμεσα στις ελληνικές μπίρες και τις μπίρες του κόσμου.

Στην ενότητα μπίρα και φαγητό, μας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Ο Ηλίας Σκουλάς αναλαμβάνει το Food Pairing. Θα μας παρουσιάσει τις street food δημιουργίες του, μέσα από το μενού του καινούριου εστιατορίου του Burgers and Buns ( που αναμένεται να ανοίξει στο κέντρο τον Δεκέμβριο), που θα κουμπώσουν με μπίρες της έκθεσης.
Η Ζυθογνωσία στηρίζει τη κουλτούρα της μπίρας πρακτικά, και πέρα από τη συνάντηση στο Ζάππειο τρέχει αυτές τις μέρες μέχρι την Κυριακή το Athens Beer Week με εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.zythognosia.gr
Επίσης, την Κυριακή, ετοιμάζει μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα το παγκόσμιο φαινόμενο της μικροζυθοποιίας και τις διαστάσεις που έχει πάρει, με καλεσμένους δυο πολύ σημαντικούς ζυθοδημοσιογράφους τους Andrian Tiernen – Joues από την Αγγλία και τον Maourizio Maestrelli από την Ιταλία.

Ζυθογνωσία, Ζάππειο Μέγαρο Σαββατο 15 Οκτωβρίου και Κυριακή 16 Οκτωβρίου από τις 12:00 – 21:00 είσοδος και για τις δυο μέρες 10 ευρώ.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.