Follow us

Γιάννης Τσίρος

Ζούμε σε μια εποχή όπου η επονομαζόμενη mixology (η εκκολαπτόμενη υψηλή «επιστήμη» του ποτού) έχει αρκετούς extremers-πειραματιστές να επιδείξει, έχοντας το shaker για δοκιμαστικό σωλήνα. Τα cocktails ανθίζουν πίσω από τις μπάρες όλου του πλανήτη, αποκαλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα γευστικών διακυμάνσεων. Οι «δημιουργοί» μας ξεναγούν στο προσωπικό τους κοκτεϊλικό τελετουργικό. Και μοιράζονται μαζί μας τις απόψεις τους για τις εξελίξεις στο (ενεργειακό) πεδίο του ποτού. Cocktail tales, γυρίστε σελίδ

Γιάννης Τσίρος

Ο bar/roof restaurant manager του «Galaxy» μπορεί να υπερηφανεύεται για δεκαεννιά χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο της εστίασης. Στο Hilton βρίσκεται από το 2006, ενώ νωρίτερα έχει εργαστεί στο ξενοδοχείο Titania, το Cape Sounio, το Grand Resort Lagonissi και σε εστιατόρια όπως το «Cosmos» και το «Deals». Το δε Martini που μας προτείνει, το παρουσίασε ο ίδιος στο Λονδίνο σε ένα event της Diageo με τους εκπροσώπους των δέκα καλύτερων μπαρ του κόσμου.

Μας είπε πως παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία επιλέγει με βάση τη μόδα, όλο και περισσότεροι αναζητούν πιο πρωτότυπες, πιο «ψαγμένες» γεύσεις, ιδίως στην περίπτωση ενός μπαρ που λανσάρει τις δικές του, αποκλειστικές συνταγές cocktail, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τις διεθνείς τάσεις. Εξού και πελάτες «πιστοί» στο ποτό τους θα το εμπιστευτούν, για να δοκιμάσουν κάτι πιο ιδιαίτερο. Η εμπειρία από μπαρ του βεληνεκούς του «Galaxy» πιστεύει ότι μπορεί σταδιακά να «εκπαιδεύσει» σε βάθος χρόνου το κοινό, ώστε να ζητά το καλύτερο, να δοκιμάζει, να συγκρίνει και να αξιολογεί ένα σωστό, προσεγμένο, «επαγγελματικό» αποτέλεσμα.

Στον ίδιο αρέσουν τόσο τα «δυνατά» old time classic cocktails, όσο και τα πιο γλυκά και φρουτώδη. Σε ό,τι αφορά τους άλλους, συνήθως τους «ψυχολογεί» και προσπαθεί να τους κάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα τους εκπλήξουν ευχάριστα. Τον εμπιστεύονται…

Bartender confidential
«Χρειάζεται εμπειρία, πάθος για το επάγγελμα, φαντασία και βέβαια εκπαίδευση σε ανάλογες σχολές. Ο καλός bartender μελετά συνεχώς τις νέες τάσεις στη γαστρονομία και στο lifestyle, γνωρίζει την προέλευση και τη χημεία των υλικών, ταξιδεύει για να γνωρίσει νέες κουλτούρες και πειραματίζεται συνεχώς».

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.