Follow us

I am what I drink...summer cocktails

Τι είπαμε ότι θα προσφέρετε πριν το φαγητό; Pina Colada; Για ξανασκεφτείτε το. Το ποτό που σερβίρετε ή πίνετε αποκαλύπτει το χαρακτήρα σας. Το κοκτέιλ δεν είναι πια μόνο ένα ποτήρι που κρατάμε στο χέρι. Την εποχή που αναζητούμε ποιότητα στα πάντα, τα premium ποτά κυριαρχούν και στο χώρο των κοκτέιλ. Το αποτέλεσμα; Καλύτερα ποτά και revival των all time classic.

I am what I drink...summer  cocktails

Πότε έγιναν τα κοκτέιλ σοβαρή υπόθεση; Πότε σήκωσαν υπεροπτικά το φρύδι; Πότε έπαψε το κοκτέιλ να σημαίνει φανταχτερά χρώματα και ομπρελίτσες και έγινε αντικείμενο ποιοτικών φωτογραφικών λευκωμάτων και master class στα μπαρ ακριβών ξενοδοχείων; Και πότε τα κοκτέιλ-μπαρ σταμάτησαν να είναι φωτισμένες με νέον τρύπες, με πινακίδες για happy hour και ladies nights και άρχισαν να συμμετέχουν σε γευστικούς διαγωνισμούς;

Από πότε το προσωπικό των μπαρ απαρτίζεται από νέους επαγγελματίες που ξοδεύουν χρόνο συζητώντας αν τους αρέσει να τους αποκαλούν «mixologists»; Τα μπαρ διαθέτουν πια καταλόγους με εκτενείς περιγραφές και η επιλογή συγκεκριμένου ποτού αποτελεί ξεκάθαρα στοιχείο του γούστου, του χαρακτήρα και της φινέτσας του καθενός. Την ανάγκη αυτή και την αναζήτηση νέων γεύσεων και αρωμάτων ήρθαν να καλύψουν τα premium cocktails. Οι μπάρμαν πλέον χειρίζονται τα ποτά σαν τα πιάτα: τα θέλουν όμορφα και ισορροπημένα.

Σχετικά με τη βότκα

I am what I drink...summer  cocktails
Βαγγέλης Σκούρας

Ένα άχρωμο, διάφανο ποτό με λίγα «ρινικά» ερεθίσματα, από απόσταγμα πατάτας ή δημητριακών που έχουν περάσει από ζύμωση και άλλα υλικά. Το όνομά της προέρχεται από τη σλάβικη λέξη «voda» που σημαίνει νερό. Αποτελείται από νερό και αλκοόλ σε ποσοστό που μπορεί να φτάνει από 35-70% (η κλασική ρωσική βότκα περιέχει 40% αλκοόλ). Οι σύγχρονες τάσεις επιβάλλουν ποιοτικές παρασκευές και ωραίες συσκευασίες με αποτέλεσμα τη γέννηση της premium κατηγορίας βότκας, που
διακρίνεται για τη διαύγεια και την απαλή της γεύση.

Σχετικά με το τζιν

Βαγγέλης Τσίρος

Η βάση αυτού που λέμε «η αμερικάνικη συνεισφορά στον πολιτισμό», δηλαδή του dry martini. Ο προκάτοχός του ήταν ένα τονωτικό ποτό από κυπαρίσσι που φτιαχνόταν το 14ο αιώνα σαν φάρμακο για την πανούκλα. Ένα ποτό για εκείνους που αναζητούν χαρακτήρα, γεύση και κληρονομιά. Παράγεται από την απόσταξη δημητριακών και «μούρων» κέδρου. Η αυθεντική του γεύση είναι πολύ ξηρή, αλλά ο πιο γνωστός τύπος τζιν που χρησιμοποιείται για κοκτέιλ είναι το «London dry gin».

Σχετικά με το ρούμι

Νεκτάριος Ντάλλας

Αρώματα καραμέλας, βανίλιας, έντονη αίσθηση ξύλου αλλά και πορτοκαλιού, σοκολάτας και γλυκών αρωμάτων. Το παλαιωμένο ρούμι έχει μια τέτοια φινέτσα, που το μπερδεύεις κάλλιστα με μπράντι. Φτιάχνεται από αποστάγματα ζαχαροκάλαμου και υποπροϊόντων του και παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια. Καλύτερα ρούμια θεωρούνται εκείνα της Καραϊβικής αλλά και εκείνα που παράγονται κατά μήκος του ποταμού Demerara στη Νότια Αμερική.

Σχετικά με την τεκίλα

Μιχάλης Μένεγος

Η τεκίλα μπορεί να παραχθεί μόνο στο Μεξικό, στην ομώνυμη περιοχή. Προέρχεται από τη ζύμωση των χυμών ενός είδους κάκτου που ονομάζεται μπλε αγαύη. Η τεκίλα με 100% αγαύη βάση νόμου πρέπει να εμφιαλώνεται και να παράγεται στο Μεξικό και η τεκίλα με 51% αγαύη που μπορεί να εμφιαλώνεται και σε άλλες χώρες. Η λευκή τεκίλα που μένει σε βαρέλι από δύο μήνες έως ένα χρόνο ονομάζεται reposado. πάνω από ένα χρόνο an~ejo (δηλαδή παλαιωμένη) και οι παλαιωμένες για περισσότερα από οκτώ χρόνια λέγονται riserva.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.