Follow us

Summer spirit(s)

Φρεσκάδα, σοβαρό αλλά ανάλαφρο στιλ, αστεράτα αρώματα και γεύσεις. Με δυο λόγια, ένα κουιντέτο από απολαυστικά ποτά, η καλοκαιρινή dream team που θα σας εξασφαλίσει στιγμές ιδιαίτερης απόλαυσης.

Summer spirit(s)

Tequila jose cuervo platino, 100% blue agave

Η διάφανη μεξικάνα

Γιατί να την αγοράσω
Διότι φεύγει έτη φωτός μακριά από την ιδέα των εύκολων ποτών που πίνεις «για να κάνεις κέφι». Είναι μία ultra premium tequila που δεν πίνεται, αλλά «δοκιμάζεται»!

Το προφίλ της
Διάφανη, με κρυστάλλινη καθαρότητα. Στη μύτη δίνει αρώματα εσπεριδοειδών, υποψία βανίλιας και ένα ζεστό feeling λουλουδιών και βοτάνων.

Πώς να την απολαύσω
Τελείως σκέτη στο ειδικό ποτήρι Riedel. Ή ως βάση για cocktails, μεταξύ των οποίων και το τόσο έξυπνα αποκαλούμενο Dirty Martini.

Cachaca sagatiba

Μια διαφορετική βραζιλιάνα

Summer spirit(s)

Γιατί να την αγοράσω
Διότι, επιτέλους, δεν έχουμε μια απλή βάση για παραληρηματικά πάρτι με caipirinha, αλλά ένα πολύ ωραίο ποτό.

Το προφίλ της
Διαθέτει γοητευτικό, ελαιώδες σώμα (πολύ σημαντικό δείγμα ποιότητας μιας cachaca) που αφήνει δάκρυα στο ποτήρι. Το άρωμά της είναι κάπως «γλυκό», λεμονάτο, με αίσθηση μαγιάς και λεμονόχορτου. Απαλή αλλά και πολύπλοκη.

Πώς να την απολαύσω
Σκέτη, αλλά με συνοδεία ενός ελαφρού πούρου. Χαρείτε την ακόμα σε cocktail, όπου θα αντικαθιστά τη βότκα, ή σε μια premium caipirinha!

Tullamore dew

Η ανοιξιάτικη φινέτσα

Γιατί να το αγοράσω
Επειδή η Ιρλανδία είναι φημισμένη για τον «απαλό» χαρακτήρα των ουίσκι της.

Το προφίλ του
Ανοιχτόχρωμο, κεχριμπαρένιο, προσφέρει μαλακό άρωμα με λεμονάτα και πικάντικα χαρακτηριστικά, αλλά και κάποια στοιχεία βύνης. Βουτυράτη και στρογγυλή γεύση.

Πώς να το απολαύσω
Ποτέ με πάγο!!! Για να μη μουδιάσουν τα αρώματά του, να το χαρείτε σκέτο ή με λίγο δροσερό νερό.

Noilly prat

Το απόλυτο ξηρό βερμούτ

Γιατί να το αγοράσω
Για να ανακαλύψω ένα βερμούτ που οι ψαγμένοι θαύμαζαν εδώ και χρόνια.

Το προφίλ του
Φτιαγμένο με μια συνταγή του 1850, η πολύχρονη διαδικασία sophistiquee ωρίμανσης και παλαίωσης επιτρέπει στα βότανα που προστίθενται στο κρασί να ενσωματωθούν.

Πώς να το απολαύσω
Όλα τα πικρά ποτά, είτε φτιάχνονται από κρασί (όπως το βερμούτ) είτε όχι, είναι σπουδαία απεριτίφ γιατί ανοίγουν την όρεξη. Θα απολαύσουμε λοιπόν το Noilly Prat σκέτο, με συνοδεία από ελαφρά καναπεδάκια, όχι πολύ αλμυρά. Αποτελεί ωστόσο το par excellence συστατικό ενός διακεκριμένου gin tonic.

Beefeater 24

Gin εκτός συναγωνισμού

Γιατί να το αγοράσω
Απλά γιατί το Beefeater 24 είναι σπουδαίο gin.

Το προφίλ του
Η προσθήκη κινέζικων και ιαπωνικών τσαγιών αλλά και φλούδας γκρέιπφρουτ δίνει στο Beefeater 24 ασυνήθιστη προσωπικότητα. Εκτός από τα κλασικά αρώματα, εντοπίζονται αρκετά ξεκάθαρα νότες εσπεριδοειδών και σαφείς υπόνοιες τσαγιού.

Πώς να το απολαύσω
Αναδεικνύοντας ωραία τα στοιχεία του τσαγιού, δημιουργεί ένα ασυνήθιστο, έντονο και συναρπαστικό gin tonic. Όντας όμως τόσο τανικό, θέλει προσοχή στο χειρισμό και στις αναλογίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός ισορροπημένου Martini – το οποίο δεν πρέπει να χάνει τη φινέτσα του.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.