Q&A, ρωτάτε απαντάμε

Θα μπορέσω να βρω στην Αθήνα μακαρόνια Bigoli ?(ιταλική πάστα που την βρίσκουμε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Βενετία

    Η απάντηση του αθηνόραμαUmami.gr

  • Τα bigoli είναι παραδοσιακά ζυμαρικά της περιοχής του Βένετο, με ιστορία που χάνεται στο χρόνο.Ουσιαστικά αποτελούσαν το "πρόχειρο φαγητό" που έφτιαχναν οι νοικοκυρές στη στιγμή και τη σωστή γεύση θα τη βρείτε μόνο στα φρέσκα. Η αυθεντική συνταγή τα θέλει με αλεύρι ολικής άλεσης και αβγά πάπιας, κάτι που δεν τηρείται πάντα σήμερα. Αφού έφτιαχναν τη ζύμη, την περνούσαν από ένα πρόχειρο εργαλείο με χοντρές τρύπες, ώστε να βγουν χοντρά, συμπαγή μακρυά "μακαρόνια". Μιά γνήσια συνταγή γιά μπιγκόλι είναι με 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή λευκό), 3 αβγά ολόκληρα,λίγο αλάτι και μερικές κουταλιές νερό. Αυτά ζυμώνονται αρκετά, ώστε να γίνει μιά ζύμη ομογενής και πολύ ελαστική. Πριν την περάσουμε από τις τρύπες γιά να βγουν τα μπιγκόλι, την αφήνουμε να σταθεί ένα 20λεπτο. Ξερά μπιγκόλι μπορεί να φέρνουν κατά καιρούς διάφορα καταστήματα, που εισάγουν ιταλικά ζυμαρικά. Η έρευνά μας δεν εντόπισε κάποιο, προς το παρόν. Τέτοια καταστήματα είναι το Sorpresa Italiana και το Salumaio di Atene στην Κηφισιά, το Benito στο Φάληρο, το Degustation σστο Κολωνάκι και την Κηφισιά. Στην ερώτησή σας, διευκρινίστε ότι μιλάτε γιά είδος ζυμαρικού και όχι γιά μάρκα.

    αθηνόραμαUmami.gr 14/6/2012




Έχεις απάντηση σε αυτή την ερώτηση; Δώσε τη!

Για να καταχωρήσετε το μήνυμά σας είναι απαραίτητο να έχετε αποδεχτεί τους όρους χρήσης του site. Μηνύματα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα παραπάνω θα αφαιρούνται από την σελίδα. Είμαστε διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας ή να δώσουμε οποιαδήποτε διευκρίνηση στο [email protected].


Όνομα :
E-mail : 

Η απάντησή σας (ΟΡΟΙ-ΟΔΗΓΙΕΣ):

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης της σελίδας


Συμπληρώστε τους χαρακτήρες της εικονας στο πεδίο πριν πατήσετε 'Αποστολή'


Αποστολή


Q&A, τελευταίες απαντήσεις