Q&A, ρωτάτε απαντάμε

Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς φτιάχνουμε τα καπαρόφυλλα. Κάπου διάβασα ότι τα μουσκεύεις στο νερό κάποιες μέρες και άλλοι λένε να τα ζεματίσεις. Θα ήθελα αν ξέρετε κάποιο τρόπο για να γίνουν τουρσί για τις σαλάτες.

    Η απάντηση του αθηνόραμαUmami.gr

  • Ιδού η πρότασή μας: Καπαρόφυλλα τουρσί Πλένουμε καλά τα καπαρόφυλλα. Τα βάζουμε σε γυάλινο δοχείο σκεπασμένα με νερό. Αλλάζουμε το νερό δύο φορές την ημέρα επι 4 μέρες. Μετά τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στριμωχτά σε ένα ή περισσότερα βάζα. Βάζουμε ξύδι απο κρασί με αλάτι( σε αναλογία 1 κ. ξύδι με 1 1/2 κ.σ. αλάτι )να βράσει 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το καυτό ξύδι πάνω στα καπαρόφυλλα και αφήνουμε το βάζο ανοιχτό μέχρι να κρυώσει τελείως. Μετά το κλείνουμε καλά (το σφραγίζουμε, σωστότερα )και τα αφήνουμε να μείνουν 3-4 εβδομάδες (ο χρόνος μπορεί να δια φέρει ανάλογα με τα καπαρόφυλλα).

    αθηνόραμαUmami.gr 16/6/2011

  • Απάντηση απο toionn

  • Καλησπερα,

    ήθελα να ρωτησω συνταγή για καπαρη και καπαροφυλλα σε αλμη,οχι σε τούρσι.Βρίσκομαι στο σταδιο του ξεπικρισματος,οπως εχετε ηδη αναφερει.

    Ευχαριστώ

    13/5/2013




Έχεις απάντηση σε αυτή την ερώτηση; Δώσε τη!

Για να καταχωρήσετε το μήνυμά σας είναι απαραίτητο να έχετε αποδεχτεί τους όρους χρήσης του site. Μηνύματα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα παραπάνω θα αφαιρούνται από την σελίδα. Είμαστε διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας ή να δώσουμε οποιαδήποτε διευκρίνηση στο [email protected].


Όνομα :
E-mail : 

Η απάντησή σας (ΟΡΟΙ-ΟΔΗΓΙΕΣ):

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης της σελίδας


Συμπληρώστε τους χαρακτήρες της εικονας στο πεδίο πριν πατήσετε 'Αποστολή'


Αποστολή


Q&A, τελευταίες απαντήσεις