Q&A, ρωτάτε απαντάμε

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθούμε πριν από την πρώτη χρήση ενός μαγειρικού σκεύους από μαντέμι;

    Η απάντηση του αθηνόραμαUmami.gr

  • Πριν από την πρώτη χρήση ξεπλένετε το μαντεμένιο σκεύος με ζεστό νερό και το αφήνετε να στεγνώσει. Μετά, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, το αλείφετε εσωτερικά με μια κουταλιά σπορέλαιο και το βάζετε να ζεσταθεί, σε χαμηλή θερμοκρασία, στο μάτι της κουζίνας. Καλό θα ήταν να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε φορά που ξεκινάτε το μαγείρεμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πλέον απαραίτητο. Το μυστικό του μαντεμένιου σκεύους είναι ότι και στις επόμενες χρήσεις θα πρέπει να το ζεσταίνετε σταδιακά, ιδιαίτερα αν ο χυτοσίδηρος είναι σμαλτωμένος εσωτερικά. Μια άλλη σχολή, υποστηρίζει ότι μετά την πρώτη επάλειψη του χυτοσίδηρου με το σπορέλαιο , το οποίο προτιμάται γιατί είναι άοσμο, βάζετε το σκεύος σε προθερμασμένο, στους 130 βαθμούς Κελσίου, φούρνο και το αφήνετε για 1 ώρα. Μετά σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το σκεύος στο θερμό περιβάλλον του φούρνου να κρυώσει σταδιακά. Σύμφωνα με αυτή την άποψη, το σκεύος θα πρέπει να θερμαίνεται, αργά, σε χαμηλή θερμοκρασία πρώτα και μετά να προστίθεται η όποια λιπαρή ουσία. Αυτές είναι οι δύο διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν οι κατασκευαστές των σκευών από μαύρο μαντέμι. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ακολουθήσετε και σε αυτή την περίπτωση την οδηγία του κατασκευαστή.

    αθηνόραμαUmami.gr 20/1/2011




Έχεις απάντηση σε αυτή την ερώτηση; Δώσε τη!

Για να καταχωρήσετε το μήνυμά σας είναι απαραίτητο να έχετε αποδεχτεί τους όρους χρήσης του site. Μηνύματα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα παραπάνω θα αφαιρούνται από την σελίδα. Είμαστε διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας ή να δώσουμε οποιαδήποτε διευκρίνηση στο [email protected].


Όνομα :
E-mail : 

Η απάντησή σας (ΟΡΟΙ-ΟΔΗΓΙΕΣ):

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης της σελίδας


Συμπληρώστε τους χαρακτήρες της εικονας στο πεδίο πριν πατήσετε 'Αποστολή'


Αποστολή


Q&A, τελευταίες απαντήσεις