Q&A, ρωτάτε απαντάμε

Ποια είναι τα καλά μέρη κρέατος ενός αγριογούρουνου για να μας βγει ζουμερό και χωρίς ιδιαίτερο λίπος;

    Η απάντηση του αθηνόραμαUmami.gr

  • Γενικά, το κρέας του πραγματικού αγριογούρουνου (θήραμα) είναι πολύ πιο άπαχο και σκληρό από το κρέας του αγριογούρουνου εκτροφής το οποίο όμως είναι πιο άπαχο και σκληρό από το κρέας του χοιρινού. Τα πιο άπαχα κομμάτια του, είναι το μπούτι, το φιλέτο και η σπάλα. Για εγγυημένα τρυφερό και ζουμερό κρέας, δύο είναι οι βασικοί κανόνες: α) μαρινάρισμα για πολλές ώρες β) μαγείρεμα για πολύ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Η μαρινάδα μπορεί να περιλαμβάνει ξύδι ή κρασί και λάδι μαζί με όποια αρωματικά θέλουμε (σκόρδο, κρεμμύδι, δάφνη, μπαχάρι, ολόκληρο πιπέρι, κλπ). Βάζουμε μέσα το κρέας και το αφήσουμε να μαριναρισθεί τουλάχιστον 6 ώρες και μέχρι 12 ώρες. Αν το μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα, ρυθμίζουμε τη φωτιά έτσι που ίσα να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να χωρίζεται με το πιρούνι. Στο φούρνο, το τυλίγουμε σε διπλή λαδόκολα ή το βάζουμε στη γάστρα. Θα ήταν ιδανικό να ρυθμίσουμε το φούρνο στους 110ο C, να το φουρνίσουμε το βράδυ και να το αφήσουμε να ψήνεται όλη τη νύχτα: ακόμα και ένα στεγνό κρέας όπως το μπούτι, γίνεται ονειρεμένα μαλακό και ζουμερό! Δεν το μαγειρεύουμε ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων. Γίνεται πολύ σκληρό και παίρνει ένα απωθητικό σκούρο χρώμα. Α.Τζ.

    αθηνόραμαUmami.gr 27/12/2010




Έχεις απάντηση σε αυτή την ερώτηση; Δώσε τη!

Για να καταχωρήσετε το μήνυμά σας είναι απαραίτητο να έχετε αποδεχτεί τους όρους χρήσης του site. Μηνύματα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα παραπάνω θα αφαιρούνται από την σελίδα. Είμαστε διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας ή να δώσουμε οποιαδήποτε διευκρίνηση στο [email protected].


Όνομα :
E-mail : 

Η απάντησή σας (ΟΡΟΙ-ΟΔΗΓΙΕΣ):

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης της σελίδας


Συμπληρώστε τους χαρακτήρες της εικονας στο πεδίο πριν πατήσετε 'Αποστολή'


Αποστολή


Q&A, τελευταίες απαντήσεις