Q&A, ρωτάτε απαντάμε

Αν αποφασίσουμε να ανοίξουμε μόνο ένα κρασί για το τραπέζι των εορτών, τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει;

    Η απάντηση του αθηνόραμαUmami.gr

  • Τα περισσότερα παραδοσιακά τραπέζια των εορτών βασίζονται στα λευκά κρέατα που συνήθως «προτιμούν» πλούσια λευκά κρασιά. Βαρελάτες Σαντορίνες, φίνες Βουργουνδίες, ξακουστά λευκά από τον βόρειο Ροδανό αλλά και καλά ελληνικά ή βορειο-ιταλικά Chardonnay, διαθέτουν δύναμη αλλά και επαρκή οξύτητα για να τα φέρουν βόλτα από την αρχή ως το τέλος. Αν πάλι η κατεύθυνση του τραπεζιού σας είναι πιο… χοληστερινούχα –με αρνάκια και κατσικάκια να σας εύχονται εν χορώ «Καλή Χρονιά»–, σκεφτείτε ένα ελαφρύ σε σώμα αλλά πλούσιο σε οξύτητα κόκκινο. Με ένα μοσχοβολιστό Ξινόμαυρο, ένα ντελικάτο Ρinot Νoir ή κάποιο νευρικό Chianti ή Rioja –όλα τους σχετικά ώριμα ώστε να έχουν χάσει τις έντονες τανίνες–, μπορείτε κι εσείς με τη σειρά σας να τους ευχηθείτε «Υγεία πάνω απ’ όλα»! Σίμος Γεωργόπουλος

    αθηνόραμαUmami.gr 23/12/2010




Έχεις απάντηση σε αυτή την ερώτηση; Δώσε τη!

Για να καταχωρήσετε το μήνυμά σας είναι απαραίτητο να έχετε αποδεχτεί τους όρους χρήσης του site. Μηνύματα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα παραπάνω θα αφαιρούνται από την σελίδα. Είμαστε διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας ή να δώσουμε οποιαδήποτε διευκρίνηση στο [email protected].


Όνομα :
E-mail : 

Η απάντησή σας (ΟΡΟΙ-ΟΔΗΓΙΕΣ):

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης της σελίδας


Συμπληρώστε τους χαρακτήρες της εικονας στο πεδίο πριν πατήσετε 'Αποστολή'


Αποστολή


Q&A, τελευταίες απαντήσεις