Το Ελληνικό Ρόδι ΑΣΟΠ Αγ. Αθανάσιου Δράμας

Κατηγορία

Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού
Σιρόπια
Φρούτα

Η αντίληψη του Γρηγόρη Αργυρίου, για την ανάγκη ανάπτυξης πρωτοποριακών καλλιεργειών έξω από λογική επιδοτήσεων και με εξωστρεφή, εξαγωγικό προσανατολισμό, τον οδήγησε να ιδρύσει το 2005 τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ομάδα Παραγωγών (ΑΣΟΠ) με έδρα τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας και με αντικείμενο την καλλιέργεια-επεξεργασία και εμπορία προϊόντων ροδιάς. Σήμερα, ο συνεταιρισμός συσπειρώνει πανελλαδικά 958 παραγωγούς που καλλιεργούν 10.000 στρ. ροδιάς με το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και απορροφά ολόκληρη την παραγωγή τους την οποία ταυτοποιεί και προωθεί σχεδόν αποκλειστικά στο εξωτερικό. Εκτός από νωπά ολόκληρα φρούτα και συσκευασμένους φρέσκους σπόρους ροδιού την εποχή της συγκομιδής (φθινόπωρο-Φεβρουάριος), ο ΑΣΟΠ παράγει ξίδι βαλσαμικό με ρόδι, σιρόπι ροδιού, γκλάσο ροδιού, κουραμπιέ με ρόδι και μαρμελάδα με ρόδι. Ο ΑΣΟΠ παρέχει και συμβουλευτική στα μέλη του συνεταιρισμού που συνδέονται μαζί του με σχέση συμβολαιακής γεωργίας (παροχή φυτών, συστήματα αρδεύσεως και προστασίας, πιστοποίηση), ενώ ένα μικρό μέρος της συνολικής παραγωγής ροδιού, γύρω στα 1.000 στρ. είναι βιολογικής καλλιέργειας.
Προϊόντα: νωπά ρόδια, φρέσκοι σπόροι ροδιού, ξίδι βαλσαμικό με ρόδι, σιρόπι ροδιού, γκλάσο ροδιού, κουραμπιές με ρόδι και μαρμελάδα με ρόδι.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Άγιος Αθανάσιος Δήμου Δοξάτου, Δράμα, Δράμα (Ν. Δράμας)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2521300928
FAX:
SITE: www.e-rodi.gr


Χάρτης - Το Ελληνικό Ρόδι ΑΣΟΠ Αγ. Αθανάσιου Δράμας

Η τοποθεσία των παραγωγών στον χάρτη είναι κατά προσέγγιση.
Πριν την επίσκεψή σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον παραγωγό στα τηλέφωνα που αναγράφονται για να λάβετε ακριβείς οδηγίες προσέγγισης.

Αγορά

Καταστήματα στην Αθήνα

Ανά περιοχή

όλες οι περιοχές

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων
σε όλη την Ελλάδα

όλες οι περιοχές


Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος