Παραδοσιακά Προϊόντα Λέρου Κυπραίος Ιωάννης

Κατηγορία

Μέλι
Τυρί / Γαλακτοκομικά
Ψάρια καπνιστά/ αλίπαστα

Ζαχαροπλάστης από 15 χρονών ο Γιάννης Κυπραίος, έφτιαξε δικό του κατάστημα και εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στη Λέρο, όταν παντρεύτηκε τη γυναίκα του που κατάγεται από το νησί. Με τη συμμετοχή του στις ειδικές εκθέσεις πριν από τρία χρόνια, διαπίστωσε ότι ο κόσμος τού ζητούσε τα τοπικά προϊόντα της Λέρου και έτσι ξεκίνησε τη συνεργασία του με ντόπιους παραγωγούς. Στο κατάστημά του αλλά και στις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει, διαθέτει πολλά τοπικά προϊόντα, όπως ντοματάκι Λέρου σε πολτό ή λιαστό, μέλι θυμαρίσιο, τυρί κατσικίσιο ξερό σε μούστο, σε κρασί ή σε άλμη, χαλούμι ανάλατο, φρέσκια μυζήθρα, παστό και μαρινάτο κολιό, γαύρο και σκουμπρί. Παρασκευάζει επίσης πολλά τοπικά εδέσματα και ποτά με ντόπια υλικά: τυρόπιτα με δυόσμο, μυζήθρα και αβγά και σπανακο-πρασοτυρόπιτα, γλυκά του κουταλιού, πατσαβουρόπιτα, αμυγδαλωτά, πουγκάκια με γέμιση αμύγδαλο, σουμάδα, κανελάδα και αμυγδαλάτο, ένα γλυκό δικής του έμπνευσης με καρύδα, λευκή σοκολάτα και πικραμύγδαλο.
Προϊόντα: παραδοσιακά γλυκά Λέρου, ντοματάκι, τυρί κατσικίσιο σε άλμη, μούστο και κρασί, παστά και μαρινάτα ψάρια, μέλι, τοπικά

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Καμάρα, Λέρος, Άλιντα (Λέρος)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6946270811
FAX:
E-MAIL: [email protected]

Χάρτης - Παραδοσιακά Προϊόντα Λέρου Κυπραίος Ιωάννης

Η τοποθεσία των παραγωγών στον χάρτη είναι κατά προσέγγιση.
Πριν την επίσκεψή σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον παραγωγό στα τηλέφωνα που αναγράφονται για να λάβετε ακριβείς οδηγίες προσέγγισης.

Αγορά

Καταστήματα στην Αθήνα

Ανά περιοχή

όλες οι περιοχές

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων
σε όλη την Ελλάδα

όλες οι περιοχές


Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος