Follow us

Violife «γαλακτοκομικά»: Δραμινά και Vegan

Violife «γαλακτοκομικά»: Δραμινά και Vegan

Με τη vegan διατροφή να κερδίζει διαρκώς έδαφος, τα plant-based σκευάσματα πληθαίνουν καθημερινά προσφέροντας εναλλακτικές για όσους αποφεύγουν τα προϊόντα ζωικής προέλευσης. Μια ενδιαφέρουσα σχετική σειρά προτείνει και η ελληνική εταιρεία Violife, που η ιστορία της ξεκινάει πριν από 30 χρόνια στη Δράμα, όπου και συνεχίζουν να παράγονται τα προϊόντα της.

100% vegan, έχουν ως βάση το έλαιο καρύδας και περιέχουν βιταμίνη B12, την οποία χρειάζονται συνήθως όσοι ακολουθούν αποκλειστικά vegan διατροφή. Ξεχωρίζουν τα spreads, όπως το Violife Creamy Greek White με εκχύλισμα ελιάς που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το λευκό τυρί σε μια χωριάτικη ή έναν ντάκο και το Violife Cocospread με κακάο και καστανή ζάχαρη που έχει έντονη αυθεντικά σοκολατένια γεύση και μπορεί να μπει και σε γλυκά όπως brownies, αλλά και το Violife σε φέτες με γεύση Cheddar που θα συμπληρώσει ένα χορτοφαγικό burger. Τη σειρά συμπληρώνει το Violife Creamy Original, που προτείνεται και για cheesecake, το Violife Τριμμένο Original και το Violife σε φέτες με γεύση Gouda, τα οποία τόσο σε υφή όσο και σε γεύση, ιδανικά ζεσταμένα, είναι από τις αξιόλογες προτάσεις για τους φαν του είδους ή για όσους νηστεύουν και δεν μπορούν να πουν όχι σε μια πίτσα ή ένα σάντουιτς, π.χ. με ψητά λαχανικά και σάλτσα ταχίνι.

Τα προϊόντα αυτά δεν περιέχουν συντηρητικά, λακτόζη, γλουτένη, σόγια, ξηρούς καρπούς ή άλλα κοινά αλλεργιογόνα και είναι πλέον διαθέσιμα σε όλη την Ελλάδα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.