Follow us

Tourism Award για το cocktail φεστιβάλ «Bar Engage»

Την δυναμική θέση της Λάρισας στην cocktail σκηνή της χώρας επιβεβαίωσαν τα Tourism Awards, βραβεύοντας το φεστιβάλ cocktail και γαστρονομίας που μπαίνει φέτος στην πέμπτη του χρονιά, έχοντας συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους bartenders της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής στα pop up events του.

Tourism Award για το cocktail φεστιβάλ «Bar Engage»

Το 2016 μια δεμένη και έμπειρη παρέα από το χώρο του bartending, οι Αλέξανδρος Σακελλέρης, Αλέξης Πατσιούρας, Στέφανος Δραγανιδάκης και Άρης Μακρής διοργάνωσαν μια πρωτότυπη γιορτή στην Λάρισα με πρωταγωνίστρια την bar σκηνή της πόλης. Μέσα σε τέσσερα χρόνια το Bar Engage μεγάλωσε, εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε και σε άλλους τομείς της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού, συγκεντρώνοντας μερικούς από τους καλύτερους bartenders της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, για μια ολόκληρη εβδομάδα, η Λάρισα μπαίνει σε άλλους δυνατούς και νόστιμους ρυθμούς, διαδίδοντας στους επισκέπτες και στους επαγγελματίες τις νέες τάσεις του bartending και των cocktails και παράλληλα κάνοντας μια βουτιά στην ιστορία και στις γεύσεις της πόλης. Οι εκδηλώσεις μοιράζονται στα μαγαζιά και αγκαλιάζουν εκτός από τα bar, τους χώρους εστίασης, αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία και τους παραγωγούς της περιοχής.

Τις προηγούμενες χρονιές παρακολουθήσαμε πειράματα για ευρηματικές συνταγές cocktail, που παντρεύουν, για παράδειγμα, ελληνικά spirits με ντόπια τυριά και βότανα, ενώ δοκιμάσαμε επιτυχημένα ζευγάρια ποτών και παραδοσιακών πιάτων της Θεσσαλίας και επισκεφτήκαμε δημιουργικούς παραγωγούς. Ενέργειες που δυνάμωσαν την τοπική οικονομία, έφεραν νέους επισκέπτες και διέδωσαν τα προτερήματα της Λάρισας, που μέχρι τότε δεν αποτελούσε διάσημο τουριστικό προορισμό.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που αυτή η προσπάθεια ξεχώρισε και έφερε στην κοινότητα των Spirit Festivals το πρώτο της βραβείο τουρισμού. Όπως μας είπε ο Στέφανος Δραγανιδάκης, αυτή η διάκριση τους έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουν και να εξελίξουν ακόμα περισσότερο αυτή την γιορτή ενισχύοντας τον τουρισμό της Θεσσαλίας.