Follow us

Save the bees: αφεψήματα βοτάνων με δύο χρήσεις!

Ένα πρωτότυπο mix βοτάνων και αρωματικών για αφεψήματα, συνδυάζει την απόλαυση με την οικολογική συνείδηση, προσφέροντας πολύτιμη τροφή στις μέλισσες, που απειλούνται από τις σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας.

Save the bees: αφεψήματα βοτάνων με δύο χρήσεις!

Πώς μπορεί ένα φλιτζάνι από το αγαπημένο μας ρόφημα να… «σώσει» τις μέλισσες; Την απάντηση δίνει πολύ έξυπνα η «Melissafarm» με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο: μείγματα βοτάνων και αρωματικών για αφέψημα, κλείνονται σε ένα χαρτονένιο (ανακυκλώσιμο) δοχείο, το οποίο μετά τη χρήση μετατρέπεται σε γλαστράκι! Τι θα φυτέψεις μέσα; Τους σπόρους που έρχονται σε φακελάκι μαζί με τη συσκευασία και οι οποίοι θα γίνουν φυτά που αγαπούν οι μέλισσες!

Πρόκειται για άνθη όπως λεβάντα, μελισσόχορτο, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι, κ.α., τα οποία δεν χρειάζονται παρά λίγο χώμα και νεράκι. Έτσι, φυτρώνοντας θα δώσουν πολύτιμη τροφή στις μέλισσες, που απειλούνται σήμερα σοβαρά από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειες. Με μια σειρά από τέτοια γλαστράκια στη βεράντα μας, δημιουργούμε έναν μικρό ανθόκηπο και προσφέρουμε ένα δώρο στη φύση…

Μιλώντας για το περιεχόμενο τώρα, τα 12 μείγματα αφεψημάτων της σειράς «Save the bees tea», που εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί της «Melissafarm», είναι πρωτότυπα, με μελετημένους συνδυασμούς, ενώ οι γεύσεις είναι πραγματικά απολαυστικές. Συμμετέχουν λεπτοκομμένα βότανα, άνθη, αρωματικά φυτά, μπαχαρικά που προσφέρουν υγεία και ευεξία. Για παράδειγμα, το «Jasmin Rose Tea» έχει βάση το τσάι του βουνού και περιέχει γιασεμί, μπουμπούκια τριαντάφυλλου και αρμπαρόριζα.

Save the bees: αφεψήματα βοτάνων με δύο χρήσεις!
Πρωτότυπα και μελετημένα τα blends που κρύβουν οι όμορφες συσκευασίες

Στη σειρά θα βρούμε τα εύγλωττα blends «Apsou! herbal blend tea», «Sleep baby sleep!», «Ohh! My God Aphrodisiac herbal tea», «Beauty», αλλά και το «Olive leaves» σούπερ αντιοξειδωτικό. Επιπλέον, ένα αφέψημα λεμονιού, το «Herbs & Fruits» ειδικό για παιδιά, το «Choco-Mint», το «Vanilla Harmony». Στο κουτί περιέχονται χωριστά βιοδιασπώμενα φακελάκια, ώστε να χρησιμοποιείς κάθε φορά την ποσότητα που επιθυμείς.

Τα ίδια blends κυκλοφορούν και σε πολύ κομψά retro μεταλλικά κουτιά, εξαιρετικά και για δώρο, ενώ ιδιαίτερη επιλογή για την γιορτινή περίοδο είναι το «Christmas Melody». Ένα νοσταλγικό, γιορτινό αρωματικό ρόφημα με τσάι του βουνού, αστεροειδή γλυκάνισο, πορτοκάλι Επιδαύρου, ρόδι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, μήλο και διάφορα μπαχαρικά.

Η «Melissafarm» (Αρχαία Επίδαυρος, 2753041685, 6942201009) είναι μια μικρή μελισσοκομική μονάδα, που δημιούργησαν στην Επίδαυρο ο Μάνος Κουναλής και η μελισσοκόμος Κατερίνα Κρυώνη με κύρια προϊόντα το μέλι (στο οποίο θα επανέλθουμε) και τα βότανα. Τα προϊόντα τους μπορούμε να παραγγείλουμε ηλεκτρονικά (www.melissafarm.gr), ή να τα αναζητήσουμε στα εξής καταστήματα:

MUSHROOMS & MORE (Αγίας Κυριακής 24Α, Παλαιό Φάληρο, 6944506457)
ΣΚΟΥΤΕΛΟΓΙΩΡΓΗΣ - Butcher Shop Deli (Λεωφ. Κύπρου 71, Βύρωνας, 2107668588)
TAMARILLO (Βορρεάδων και Αχιλλέως, Βάρη, 2109654400)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ – Παραδοσιακό Παντοπωλείο (Ηρώων Πολυτεχνείου 30 - πλ. Αεροπορίας, Ηλιούπολη, 2109918730)
ΦΡΟΥΤΑΓΟΡΑ ΒΑΡΚΙΖΑΣ (Αφροδίτης 1, Βάρη, 2109654949)
ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ – Παραδοσιακό Παντοπωλείο (Ιθώμης 17, Αγορά Βύρωνα, 2107664193)
MARMALADES PENELOPES (Κρέμου 17-11, Καλλιθέα, 2109575085)
ΟΙ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ (Στουρνάρη 13-5, Εξάρχεια, 2103836661)
ΤΑ ΜΕΖΕΚΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ (Αγ. Ιωάννης Ρέντης, 2104820020)