Follow us

Πιπεριές Shishito «Άρωμα»: άρωμα χωρίς κάψα

Μοιάζουν με πράσινες τσίλι στην όψη, αλλά μην τις φοβηθείτε: οι πιπερίτσες shishito έχουν τη γεύση και το άρωμα της καυτερής πιπεριάς, αλλά χωρίς το κάψιμο.

Πιπεριές Shishito «Άρωμα»: άρωμα χωρίς κάψα

Η πράσινη πιπερίτσα shishito προέρχεται από την Άπω Ανατολή και, όπως διαπιστώσαμε, γίνεται πεντανόστιμη στο τηγάνι, για να συνοδέψει κάποιο απλό κρεατικό ή ένα πιάτο ορεκτικών, ή να προσθέσει πρωτοτυπία σ’ ένα finger food κέρασμα και φυσικά σε έθνικ πιάτα. Διαθέτει την τσαχπίνικη νοστιμιά της καυτερής πιπεριάς με ένα φευγάτο «άρωμα» κάψας, εκτός αν πέσεις στην… τυχερή. Δείτε το σαν παιχνίδι: μια στις οκτώ περίπου, είναι ελαφρά καυτερή!

Λεπτόσαρκες, τρυφερές, με έντονη βοτανική φρεσκάδα, μας κατέκτησαν. Τηγανίζονται σε τρία λεπτά με ελάχιστο ελαιόλαδο (κάντε μια τρυπούλα στη σάρκα τους πριν τις ρίξετε στη φωτιά, για να «αποδράσουν» οι υδρατμοί τους), ή ψήνονται περασμένες σε καλαμάκι, πασπαλισμένες με ανθό αλατιού. Βέβαια, τρώγονται μια χαρά και ωμές σε σαλάτες, στις οποίες προσθέτουν μια πικάντικη, εξωτική πινελιά.

Πιπεριές Shishito «Άρωμα»: άρωμα χωρίς κάψα

Τις βρήκαμε σε ψυγεία παντοπωλείων και s/m, συσκευασμένες σε πλαστικά κουτάκια από τη φίρμα «Άρωμα», που διαθέτει στην αγορά φρέσκα κηπευτικά και μυρωδικά. Η σειρά «Άρωμα - Φρέσκες Καυτερές Πιπεριές» περιλαμβάνει μια αξιόλογη ποικιλία πιπεριών, ακόμα και ορισμένες που βρίσκονται πολύ ψηλά σε μονάδες της κλίμακας Scoville (η κλίμακα που μετράει ποσοστό καψαϊκίνης)

Για να δώσουμε μια ιδέα, η «καυτερή» ανάμεσα στις shishito βρίσκεται στις 50-200 μονάδες Scoville (SHU), τη στιγμή που οι Jalapenos φτάνουν τις 8.000 (και θεωρούνται… mild hot), ενώ οι Cayenne ανεβαίνουν μέχρι τις 50.000 (hot) και οι Habaneros σκαρφαλώνουν στις 100.000-350.000 SHU (extra hot) -όλες στη σειρά Άρωμα που προαναφέραμε.

Θα τις βρείτε στα super market, καθώς και σε επιλεγμένα μανάβικα, παντοπωλεία και deli σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία στο www.aroma-herbs.com