Follow us

Πιπεράκια Φλωρίνης γεμιστά με ρύζι, ένα top deli…

Αν ψάχνετε γνήσιες λιχουδιές για το σαρακοστιανό τραπέζι, οι πιπεριές Φλωρίνης έχουν και το όνομα, και τη χάρη…

Πιπεράκια Φλωρίνης γεμιστά με ρύζι, ένα top deli…

Αυτά τα μικρά κατακόκκινα πιπεράκια με τη σεμνή κάψα, γεμιστά με ρύζι (σταφίδες, κρεμμύδι, δυόσμο, βασιλικό), με νότες μούστου από ξινόμαυρο, τρυφερά στριμωγμένα στο βαζάκι και προφυλαγμένα στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι ξεκάθαρα από τα πιο “σπιτικά”, καλοφτιαγμένα και βαθιά ελληνικά στη γεύση έτοιμα ορεκτικά που μπορείς να βάλεις στο σαρακοστιανό -και όχι μόνο- τραπέζι. Η προέλευσή τους, άλλωστε, τα δικαιολογεί όλα…

Πιπεριά Φλωρίνης η γνήσια, όχι η “τύπου Φλωρίνης”! Αυτή που καλλιεργείται από την οικογένεια Ναουμίδη, συνώνυμη πλέον με τα προϊόντα πιπεριάς Φλωρίνης, στα υψίπεδα της Δυτικής Μακεδονίας στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας, στους πρόποδες του Βόρα και σε υψόμετρο κοντά στα 600 μέτρα. Κάθετη, βιολογική παραγωγή, ετήσια καλλιέργεια με γνήσιο σπόρο που κρατάνε. Αυτή η ποικιλία πιπεριάς, που τοπικά την ονομάζουν “πλατίκα”, είναι πιο γλυκιά, αρωματική και μεστή από τις πιπεριές που συνήθως βρίσκουμε στην αγορά, όπου δυστυχώς δεν επαρκεί να φτάσει.

Πιπεράκια Φλωρίνης γεμιστά με ρύζι, ένα top deli…

Από το φύτεμα μέχρι τη συγκομιδή και τη μεταποίηση, στα κτήματα και στις πέτρινες εγκαταστάσεις της οικοτεχνίας Ναουμίδη -που αξίζει να επισκεφθεί κανείς- όλα γίνονται με το χέρι, ενώ το ψήσιμο γίνεται σε ξυλοκάρβουνα και το κάπνισμα σε ξύλα. Τα προϊόντα τους είναι αποτέλεσμα της ποιότητας των υλικών, των πετυχημένων συνταγών και της σπιτικής διαχείρισης. Mε highlight τις ψητές μουστοπιπεριές, η γκάμα περιλαμβάνει διάφορα deli, αλείμματα, σάλτσες γλυκοκαυτερές, μαρμελάδες πιπεριάς, γεμιστά πιπεράκια ελαφρά καυτερά με λαχανικά, με τυρί, με ρύζι.

Τα συγκεκριμένα γεμιστά με ρύζι πιπεράκια τα θεωρώ από τα πιο πετυχημένα τους. Η γεύση της ελαφρά καυτερής πιπεριάς ταιριάζει εξαιρετικά με την κλασική γέμιση που θυμίζει “γεμιστά”, το μαγείρεμα τα έχει μελώσει και τα υλικά δείχνουν την ποιότητά τους. Στα ιδιαίτερα deli για το σαρακοστιανό τραπέζι θα έβαζα και τους “γίγαντες με πιπεριές Φλωρίνης”.

Τα deli Ναουμίδη θα τα βρείτε σε πολλά σημεία πώλησης.
www.piperiesflorinis.gr
Άγιος Παντελεήμονας, Βεγορίτιδα, τηλ. 23860 61438