Follow us

Nora’s Deli Bistro: το deli στα πιο νόστιμά του

Ένα νέο deli άνοιξε η γνωστή παρέα του Nora’s Deli, που εκτός από τους θησαυρούς στα ράφια του, ετοιμάζει και νοστιμιές στην κουζίνα του, σε λογική bistro και με συνταγές του αρχιμάγειρα της γαλλικής πρεσβείας.

Nora’s Deli Bistro: το deli στα πιο νόστιμά του

Από τη Μαριαλένα Χατζηνικολάου

Το Nora’s Deli είναι ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα deli της Αθήνας, στην οδό Αναγνωστοπούλου. Θυμίζει κλασικό παλαιό παντοπωλείο, από αυτά που άνθιζαν στην πάλαι ποτέ Αθήνα, σε ξεμυαλίζει και σου κλέβει την καρδιά μιας και θες να περάσεις όλη τη μέρα σου δοκιμάζοντας «και του πουλιού το γάλα» όπως έλεγε και μια παλιά διαφημιστική ατάκα.

Έτσι, το γεγονός ότι πριν απο κάποιους μήνες άνοιξε τις πόρτες του ένα ακόμη deli, εν είδη all day bistro – delicatessen μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα (πίσω σχεδόν από τον Ευαγγελισμό, στην οδό Αναπήρων Πολέμου 10), κάτω από την ίδια «επιχειρηματική» οικογένεια, μπορεί να θεωρηθεί μάλλον αναμενόμενο και επιβεβαιωτικό της ποιότητας του χώρου. Λόγω των καιρών και της περιόδου που διανύουμε, βέβαια, το μαγαζί δεν έχει προλάβει να λειτουργήσει ως bistro ακόμη, περιμένουμε λοιπόν, όλοι υπομονετικά τη μέρα που θα ανοίξει επιτέλους η εστίαση.

Nora’s Deli Bistro: το deli στα πιο νόστιμά του
Ολόφρεσκα σαντουιτσάκια ανάμεσα στις take away επιλογές

Η Ναταλία Εμμανουηλίδου, συνιδιοκτήτρια μαζί με την Νόρα και τον Πέτρο Σμάτζη, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα δεύτερο ιδιαίτερο χώρο, για να μπορούν να εξυπηρετήσουν με άνεση μια πολυάριθμη πελατεία που δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί στο σύνολο της από το μαγαζί της Αναγνωστοπούλου. Ο χώρος είναι φωτεινός με τεράστιες βιτρίνες απ’ άκρη σε άκρη του μαγαζιού στις οποίες φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία deli. Εκλεκτά τυριά από σχεδόν όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα όπως το Occeli Al Barolo από την Ιταλία, Brie με τρούφα, Fondu noix με καρύδι Γαλλίας και φυσικά αρσενικό Νάξου και ανθότυρο ξηρό με μπούκοβο από την Κρήτη, είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που έχετε. Τα αλλαντικά είναι εξαιρετικά και σε ωθούν να πάρεις λίγο απ’ όλα για το σπίτι φτιάχνοντας έτσι μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών εστιατορικής αξίας, με επιλογές όπως Jamon Iberico Ισπανίας, Speck Ιταλίας «Dok Dall’ava» και prosciutto «San Daniele» 12μηνης ωρίμανσης.

Το μαγαζί προσφέρει σχεδόν τα πάντα, από pasta και κριτσίνια μέχρι βιολογικά τσάγια, ποικιλία κρασιών, foie gras πάπιας ή χήνας και φυσικά καπνιστό σολωμό που συσκευάζεται μπροστά σου· η Ναταλία μας εξηγεί ότι εισάγεται από την Σκωτία και φτάνει αμέσως στο μαγαζί, όπου και κόβεται επιτόπου. Δεν λείπουν φυσικά και τα προϊόντα από ελληνικές εταιρείες όπως το αυγοτάραχο – botargo Μεσολογγίου «Stefos» και το παραδοσιακό του «Trikalinos».

Οι πλούσιες σαλάτες τραβούν την προσοχή

Την προσοχή μας τραβάνε επίσης τα έτοιμα προς κατανάλωση γεύματα, σαλάτες, σούπες (που θέλουν μόνο ζέσταμα), σαντουιτσάκια με φρέσκα ξεχωριστά υλικά και χυμοί, που φτιάχνονται όλα στην πεντακάθαρη υπόγεια κουζίνα του «Nora’s». Η κουζίνα θα χρησιμοποιείται φυσικά και για τις ανάγκες του bistro και θα προτείνει πιάτα με βάση συνταγές του αρχιμάγειρα της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα Jean Marrie Hoffman.

Σε αυτή μας την επίσκεψη δοκιμάσαμε εξαιρετικά δροσιστικούς χυμούς, φρεσκοστυμμένους και απολαυστικούς, με αγαπημένους μας τον super Detox με ξινόμηλο, λεμόνι, αγγούρι, σέλερι, Kale, τζίντζερ και τσάι Matcha και τον κλασσικό χυμό πορτοκαλιού που μάλλον είναι καλύτερος και από της μαμάς σου. Από σούπες δοκιμάσαμε την πράσο – πατάτα με χειροποίητα κρουτόν και την μοσχομυριστή κολοκυθόσουπα. Και οι δύο ήταν πολύ γευστικές και χορταστικές, ό,τι πρέπει για light μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο, ή brunch στο σπίτι, ενώ τα κρουτόν είναι φυσικά σε ξεχωριστή συσκευασία, οπότε και δεν θα μουλιάσουν πριν την ώρα τους.

Φεύγοντας κλείσαμε ραντεβού για το άνοιγμα του bistro, με την υπόσχεση να μοιραστούμε όλοι μαζί ένα κρασί Barolo. Σίγουρα όμως μια επίσκεψη μόνο δεν είναι αρκετή… Au revoir λοιπόν!

Nora’s Deli, Αναπήρων Πολέμου 10, Κολωνάκι, 210-3389349