banner
banner
banner

Ξύγαλο Σητείας Π.Ο.Π. Κουβαράκη, το κρητικό φρέσκο τυρί

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Ξύγαλο Σητείας Π.Ο.Π. Κουβαράκη, το κρητικό φρέσκο τυρί

Ανάμεσα στα μαλακά φρέσκα τυριά, το ξύγαλο Σητείας ξεχωρίζει για τη φρέσκια γεύση του, την ευχάριστη οξύτητα, μια ισορροπημένη αλμύρα και την ελαφρά κοκκώδη, ανάλαφρη υφή. Τυρί με ρίζες στην αρχαιότητα, παρασκευάζεται αποκλειστικά στη Σητεία της Κρήτης και καταχωρήθηκε ως τυρί Π.Ο.Π. το 2010. Το παρασκευάζει το τυροκομείο Κουβαράκης & Σια στο Χαμέζι της Σητείας από αιγοπρόβειο, πρόβειο ελαφρώς αποβουτυρωμένο ή σκέτο γίδινο γάλα, από τα ζώα της περιοχής.

banner

Το ξύγαλο είναι ένα από τα πιο νόστιμα μαλακά ελληνικά τυριά, ιδανικό για πολλές χρήσεις, μια αυθεντική ελληνική απάντηση στα εισαγόμενα φρέσκα τυριά που συχνά χρησιμοποιούμε καθημερινά. Σκέτο στο ψωμί, σαν συνοδεία σε λαδερά φαγητά, πλάι σε ντολμαδάκια, επάνω σε ντάκο, στη χωριάτικη σαλάτα, σε μπρουσκέτες και ένα σωρό χρήσεις ακόμα. Στα προσόντα του, τα χαμηλά λιπαρά (κάτω από 12%), η πλούσια μικροχλωρίδα και το χαμηλό ποσοστό λακτόζης, που οφείλονται στον τρόπο τυροκόμησης.

Το βρίσκουμε σε πολλά σημεία πώλησης στην Αθήνα. Μπορείτε να τα δείτε εδώ.

banner

Καταστήματα στην Αθήνα

banner

Ανά περιοχή

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

banner

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος