Follow us

Κριθαράκι δίκοκκο «Μωραΐτικα»

Κριθαράκι δίκοκκο «Μωραΐτικα»

Αυτό το κριθαράκι δεν μοιάζει με το κλασικό που ξέρουμε, για αρκετούς λόγους. Ένας είναι ότι παράγεται από αλεύρι ολικής άλεσης, από ελληνικό, δίκοκκο σιτάρι, το οποίο καλλιεργείται ανελλιπώς στην Ελλάδα εδώ και 10.000 χρόνια. Σαν αποτέλεσμα, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και έχει χαμηλότερα ποσοστά γλουτένης από τα άλευρα σκληρού σιταριού. Ακόμη, στα διατροφικά του χαρακτηριστικά βρίσκουμε επίσης σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και φώσφορο. Ένας δεύτερος λόγος, είναι ότι πρόκειται για προϊόν βιολογικής γεωργίας κι ένας ακόμη ότι δεν περιέχει καθόλου αλάτι, οπότε μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από όσους έχουν λόγους να το αποκλείουν από τη διατροφή τους.
Εκτός από όλα αυτά, για μένα ένας ακόμη λόγος για να το ξαναμαγειρέψω είναι ότι βράζει σε πολύ λιγότερο χρόνο, μέσα σε μόλις 6-8 λεπτά!
Είναι ένα ξεχωριστό και υγιεινό προϊόν, από τη μεγάλη γκάμα παραδοσιακών ζυμαρικών με την επωνυμία «Μωραΐτικα», που δημιούργησε το 2002 η Διαμάντω Σταυροπούλου στο Ναύπλιο και πλέον βρίσκουμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία και delicatessen όλης της χώρας. (www.moraitica.gr)

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/09/19