Follow us

Η “Κύκνος” απέσπασε 4 διεθνείς διακρίσεις

Η “Κύκνος” απέσπασε 4 διεθνείς διακρίσεις

Τέσσερα προϊόντα της ιστορικής βιομηχανίας τομάτας “Κύκνος Α.Ε.” ξεχώρισαν στις τυφλές δοκιμές των βραβείων Superior Taste Awards 2021, που θεωρούνται από τα πιο έγκυρα διεθνή βραβεία στον χώρο των τροφίμων και των ποτών. Ο «Τοματοπολτός διπλής Συμπύκνωσης» απέσπασε τη μέγιστη διάκριση με 3 αστέρια ως εξαιρετικό προϊόν και τα προϊόντα «Τριμμένες Τομάτες στη γυάλινη φιάλη». Τα προϊόντα: «Σάλτσα Τομάτας με Φέτα και Ρίγανη» και «Σάλτσα τομάτας με ελιές Καλαμών» απέσπασαν από 2 Αστέρια, ως αξιοσημείωτα προϊόντα.

Στα Superior Taste Awards η αξιολόγηση των υποψηφίων προϊόντων γίνεται από διακεκριμένους στον κόσμο σεφ και γευσιγνώστες με τη μέθοδο της «τυφλής δοκιμής» χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο και η τελική βαθμολογία προκύπτει από τις επιμέρους βαθμολογίες σε κάθε ένα από τα 5 οργανοληπτικά κριτήρια που αξιολογούνται: Πρώτη Γευστική Εντύπωση, Όψη, Οσμή, Γεύση και Υφή.

Η “Κύκνος” είναι η πρώτη βιομηχανία τομάτας στη χώρα μας, με το αρχικό της εργοστάσιο να ιδρύεται στο Ναύπλιο το 1928. Το μεγάλο, σύγχρονο εργοστάσιο βρίσκεται στη Σαβάλια Ηλείας, ενώ όλα τα προϊόντα της βιομηχανίας είναι χωρίς συντηρητικά, πιστοποιημένα GMO και gluten free.