Follow us

Η 12η Γιορτή Φιστικιού έρχεται στην Αίγινα

Στην κοντινή και αγαπημένη Αίγινα θα βρεθούμε και φέτος για τις εκδηλώσεις του Fistiki Fest, που συνδυάζουν τη γεύση με πολιτισμό και διασκέδαση…

Η 12η Γιορτή Φιστικιού έρχεται στην Αίγινα

Λίγες τοπικές «γιορτές» έχουν επιβιώσει τόσα χρόνια και συνεχίζονται με επιτυχία όπως η Γιορτή Φιστικιού της Αίγινας, που κάθε φορά είναι και πλουσιότερη σε εκδηλώσεις. Tο Aegina Fistiki Fest θα γεμίσει για άλλη μια φορά με γεύση, τέχνη και μουσική το λιμάνι της Αίγινας πέρα ως πέρα για 4 μέρες -χώρια οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που έχουν ήδη αρχίσει. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου με κεντρικό θέμα το μοναδικό στον κόσμο για τη γεύση του φιστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π., πλάι στο οποίο όμως θα εκτίθενται και άλλα αγροτικά προϊόντα του νησιού, αλλά και αντικείμενα τέχνης εμπνευσμένα από αυτό.

Παράλληλα, θα λειτουργούν εικαστικές εκθέσεις και εγκαταστάσεις και θα διεξαχθεί ένα Διεθνές Συμπόσιο Κεραμικής, ενώ θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πρόγραμμα για παιδική ψυχαγωγία.

Η 12η Γιορτή Φιστικιού έρχεται στην Αίγινα

Καθώς στην καρδιά της εκδήλωσης βρίσκεται το φιστίκι, το γαστρονομικό κομμάτι έχει ιδιαίτερο βάρος -και φέτος ειδικά πολύ ενδιαφέρον: ένα ειδικό επετειακό μενού με τίτλο «Αίγινα 21» θα ετοιμάσει η Ομάδα Γαστρονομίας του φεστιβάλ μαζί με την Chefs’ Brigate Greece – Slow Food Community και θα συμμετέχουν οι chefs: Νίκος Φωτιάδης, Γεωργία Κουτσούκου, Ξένια Μπουζαρανίδου, Χρήστος Αθανασιάδης, Γιάννης Στανίτσας, Γιάννης Παρίκος, Ιάκωβος Απέργης, ενώ η γνωστή οινολόγος Μαρία Τζίτζη έχει φροντίσει για τη συνοδεία με τα κατάλληλα κρασιά… Παράλληλα, εστιατόρια σε όλο το νησί έχουν εντάξει στο μενού τους αλμυρές και γλυκές συνταγές, με θέμα το φιστίκι Αιγίνης, που δόθηκαν από τους βραβευμένους σεφ της Chef’s Brigade Greece - Slow Food Community.

Οι μουσικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τοπικά μουσικά σχήματα (Πέμπτη 19/9), Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη (Παρασκευή 17/9), Κωστή Μαραβέγια (Σάββατο 18/9) και Παυλίνα Βουλγαράκη (Κυριακή 19/9).

Σε αυτά, να προσθέσουμε την ευκαιρία που μας δίνει η επίσκεψη στο νησί να γνωρίσουμε (ή να ξαναδούμε) σπουδαία ιστορικά μνημεία της Αίγινας, όπως ο λαμπρός ναός της Αφαίας Αθηνάς και τα Καποδιστριακά κτίρια… Ή απλά, να περπατήσουμε στα γραφικά στενά της πόλης που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ιστορία μας και έχει διατηρήσει μια αυθεντικότητα.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των προφεστιβαλικών και των φεστιβαλικών εκδηλώσεων.