Follow us

Φύλλα περέκ «Αγροζύμη»

Φύλλα περέκ «Αγροζύμη»

Τα «περέκ» είναι λεπτά, τραγανά φύλλα ζύμης προψημένα, έτοιμα για πολλές χρήσεις στην κουζίνα. Μπορείς με αυτά να φτιάξεις μια πρόχειρη πίτα στο τηγάνι, να τα χρησιμοποιείς σαν «νάτσος» για σνακ, να γίνουν βάση για μια γρήγορη πίτσα, να συνοδέψεις το φαγητό σου αντί για ψωμί.

Με ιστορική καταγωγή από τον Πόντο και την Καππαδοκία, τα δαντελένια φύλλα περέκ ήταν πάντα μια λύση για διευκόλυνση της νοικοκυράς. Πρόσφατα, προστέθηκαν πρόσφατα στα ποιοτικά προϊόντα της βορειοελλαδίτικης βιοτεχνίας «Αγροζύμη», γνωστή μας από τα εξαιρετικά της ζυμαρικά και προϊόντα σταριού. Είναι αγνά, χωρίς κανένα συντηρητικό ενώ διατηρούνται για πολύν καιρό στη συσκευασία τους.

Η χρήση τους, απλούστατη: τα περνάμε στιγμιαία κάτω από το νερό, στραγγίζουμε και χρησιμοποιούμε. Σε κάποιες συνταγές χρειάζονται ένα ελαφρύ ράντισμα με ελαιόλαδο. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα σπάσουν στο ταψί, γιατί στο ψήσιμο ενώνονται πάλι. Τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα, σπασμένα ή κομμένα σε κομμάτια.

Ένα νόστιμο σνακ για συνοδεία διαφόρων ντιπ γίνεται αν ψήσουμε ένα φύλλο περέκ ραντισμένο με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, πάπρικα, δεντρολίβανο) και το σπάσουμε σε μικρά κομμάτια, σαν νάτσος. Για να φτιάξουμε μια βάση πίτσας βάζουμε στο ταψί ένα-ένα 3 φύλλα περέκ βρεγμένα από τη μια πλευρά και λαδωμένα, απλώνουμε τα υλικά μας στην επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και ψήνουμε. Ακόμα πιο εύκολα γίνεται μια πρόχειρη, αλλά πολύ νόστιμη τυρόπιτα σε λαδωμένο τηγάνι, με θρυμματισμένη φέτα για γέμιση. Ν.Γ.

Για περισσότερες κι ενδιαφέρουσες συνταγές μπείτε στο www.agrozimi.gr.

Αγροζύμη - Αραβησσός Πέλλας, 2382099318 – 99316.