Follow us

Φρέσκο βούτυρο της Ε.Α.Σ. Νάξου

Φρέσκο βούτυρο της Ε.Α.Σ. Νάξου

Είναι ένα από τα πιο νόστιμα βούτυρα που θα βρείτε στην αγορά, με πλούσια αλλά λεπτή γεύση γάλακτος και εξαιρετική υφή. Τέλειο στο ψωμί και οπουδήποτε αλλού χρειαζόμαστε ωμό βούτυρο και πολύ καλή επιλογή επίσης για το μαγείρεμα. Παρασκευάζεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα παραγωγών του νησιού.

Σε αυτό το γάλα, άλλωστε, οφείλονται και τα γευστικά του χαρακτηριστικά. Το νησί, ως γνωστόν, έχει παράδοση στα γαλακτοκομικά και τα τυριά από την ντόπια γαλακτοπαραγωγή, καθώς η εκτροφή αγελάδων και αιγοπροβάτων είναι παράδοση αιώνων στη Νάξο. Με βασική τροφή την πλούσια και ποτισμένη αλμύρα χλωρίδα του νησιού, τα ζώα παράγουν γάλα με ιδιαίτερη νοστιμάδα.

Η Ε.Α.Σ. Νάξου διαθέτει μια σύγχρονη, πιστοποιημένη τυροκομική μονάδα, στην οποία καταλήγει καθημερινά μετά το άρμεγμα, το γάλα από τους πολυάριθμους σταθμούς συγκέντρωσης γάλακτος που διατηρεί στο νησί και οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με ενεργό σύστημα ψύξης. Όσον αφορά την τυροκόμηση, αυτή ξεκινάει εντός 8 ωρών το πολύ από τη συγκέντρωση του γάλακτος. Γιατί, μην ξεχνάμε, η Νάξος παράγει ονομαστά τυριά με πρώτη την γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και η Ε.Α.Σ. Νάξου τυροκομεί πάνω από 10 κωδικούς.
Πληροφορίες για τα καταστήματα διάθεσης στα τηλέφωνα της Ε.Α.Σ. 22850 25340, 22850 22883.