Follow us

Ελιές θρούμπες Θάσου Π.Ο.Π. «Βελουιτίνος»

Ελιές θρούμπες Θάσου Π.Ο.Π. «Βελουιτίνος»

Η θασίτικη θρούμπα είναι μια ελιά deli. Χαρακτηρισμένη Π.Ο.Π., διαθέτει μια μοναδική υφή και νοστιμιά, που την κατατάσσει στην κορυφή του είδους. Τις θασίτικες θρούμπες «Βελουιτίνος» τις γνωρίζουμε από χρόνια και πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να εκφράζουν το προϊόν με τον καλύτερο τρόπο.

Προέρχονται από τους βιολογικούς ελαιώνες του παραγωγού Ευάγγελου Καλτσά στη Θάσο και για την επεξεργασία τους ακολουθείται ήπια τεχνική, χωρίς θερμική επεξεργασία. Το μικροκλίμα του νησιού και τα πολύ παλαιά ελαιόδεντρα των οικογενειακών ελαιώνων δίνουν έναν εξαιρετικό καρπό και η σωστή διαχείρισή προβάλλει με άριστο τρόπο τη γεύση του: η ελιά μαζεύεται από το δέντρο ώριμη, ήδη ζαρωμένη και μπαίνει κατευθείαν στο αλάτι, όπου θα μείνει για αρκετό διάστημα. Στη συνέχεια, συσκευάζεται μέσα σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα που εμποδίζει την οξείδωση, χωρίς κανένα συντηρητικό, διατηρώντας έτσι τα αρχικά οργανοληπτικά στοιχεία της. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει η επιτυχημένη εκδοχή «με ελάχιστο αλάτι»: τις προτιμήσαμε γιατί διατηρούν τη φυσική γεύση της ελιάς και είναι εξαιρετικά νόστιμες, γλυκές, με μετρημένη τη χαρακτηριστική πίκρα της θρούμπας, που την κάνει τόσο ορεκτική.

Εκτός από τις θρούμπες με ελάχιστο αλάτι, υπάρχουν και οι κλασικές αλατισμένες, αλλά και οι αρωματισμένες με θυμάρι. Παράγονται, επίσης, θρούμπες Αμφίσσης, πράσινες Αμφίσσης, Καλαμών, πράσινες με βότανα, δαμασκηνοελιά φουρνιστή, δαμασκηνοελιά συρρικνωμένη -όλες βιολογικής καλλιέργειας. Ο Βελουιτίνος παράγει επίσης εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αγουρέλαιο, σε φιάλες των 500ml.

Σχετικά με την καθετοποιημένη επιχείρηση: o Ευάγγελος Κάλτσας δημιούργησε τον “Βελουιτίνο” το 2001, όταν εγκατέλειψε την Αθήνα για να γυρίσει στους ελαιώνες των παππούδων του, τρέφοντας και μια ιδιαίτερη αγάπη για τη φύση. Ανήκει στους σύγχρονους εκείνους βιοκαλλιεργητές, που διαχειρίζονται τα τοπικά μας προϊόντα συνδυάζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές και την οικολογική συνείδηση με τη σύγχρονη τεχνολογία, εκεί όπου χρειάζεται για να προστατευθεί η αυθεντική γεύση.

Μερικά σημεία πώλησης στην περιοχή Αττικής: Θανόπουλος s/m, αλυσίδα Βιολογικό Χωριό, Στο Βάθος Κήπος (Βοτανικός), 4 Εποχές (Σύνταγμα), Ηλίανθος (Περιστέρι), Green Post (Χαλάνδρι), Yolenis (Κολωνάκι), Ελληνικά Καλούδια, Mondo (Χαλάνδρι), Madonna (Δροσιά), “10” κρεοπωλείο-deli (Βάρη), Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής (κέντρο). www.velouitinos.gr