Follow us

Δοκιμάσαμε τις 3 Μέλισσες της Άνδρου

Τα μονοποικιλιακά μέλια της Μελισσοκομίας Τριδήμα από την Άνδρο, έρχονται από μελίσσια που εκτρέφονται σ΄ ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον, γεμάτο αρωματικούς θάμνους…

Δοκιμάσαμε τις 3 Μέλισσες της Άνδρου

Στη βόρεια Άνδρο, εκεί που μόνο χαμηλοί θάμνοι με γερές ρίζες αντέχουν τους ανέμους του Κάβο Ντόρο, οι μέλισσες της Μελισσοκομίας Τριδήμα, με ιστορία από το 1984, βρίσκονται σ’ έναν αρωματικό παράδεισο, χωρίς παρεμβολές από άλλη χλωρίδα. Ανάλογα με την εποχή, τα μελίσσια τρυγούν άγριο θυμάρι, θρούμπι και ρείκι στους χαμηλούς λόφους του Μακροτάνταλου, ή σφένδαμο σε άλλο σημείο του νησιού, και δημιουργούν εξαιρετικά μονοποικιλιακά μέλια.

Η ευθύνη ανήκει στη μελισσοκόμο Κατερίνα Τριδήμα, που συνεχίζει τη δουλειά του πατέρα της με πολλή αφοσίωση κι έχει ανεβάσει την παραγωγή σε άλλο επίπεδο. Όλα τα μέλια της Μελισσοκομίας Τριδήμα είναι πιστοποιημένα βιολογικά, πράγμα που, βασικά, σημαίνει ότι το μελίσσι βρίσκεται μακριά από μεγάλους οικισμούς και εντατικές καλλιέργειες, ενώ ενδεχόμενες θεραπείες του γίνονται μόνο με βιολογικά σκευάσματα.

Δοκιμάσαμε τις 3 Μέλισσες της Άνδρου

Για τις μέλισσες, λοιπόν, το καλοκαίρι αρχίζει με το θρούμπι και συνεχίζεται με το θυμάρι του Αυγούστου. Ένα τμήμα του μελισσιού βρίσκεται σε περιοχές της κεντρικής Άνδρου, όπου τον Αύγουστο τρυγάει τον σφένδαμο (τα σφενδάμια, όπως τα λένε στο νησί), για ένα πολύ ιδιαίτερο μέλι, που δεν παράγεται κάθε χρόνο. Ο Νοέμβρης πάλι, είναι η εποχή για το ρείκι, που βρίσκει εδώ μια εξαιρετική εκδοχή του.

Όλα τα μέλια που δοκιμάσαμε -με κυρίαρχο το εξαιρετικό θυμαρίσιο- εκπέμπουν έναν σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα με την τυπικότητα της ποικιλίας τους και παράλληλα διακρίνονται από φινέτσα και πολύ καλή υφή. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει όμως και η πολύ όμορφη συσκευασία, μια δουλειά του Μιχάλη Καραμπάτσου και της Yellow Bean.

Εκτός από το μέλι, παράγονται και όλα τα προϊόντα μελισσοκομίας: βασιλικός πολτός, μελισσοκομικό κερί, βάμμα πρόπολης, νωπή γύρη.

Τα τέσσερα μονοποικιλιακά μέλια της Μελισσοκομίας Τριδήμα μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα Περιβόλι (λεωφ. Πεντέλης 72, Βριλήσσια, 2106132040) και Prasino Biomarket (λεωφ. Πεντέλης 97, Χαλάνδρι, 2106858639), αλλά μπορείτε και να τα παραγγείλετε στον παραγωγό τηλεφωνικά, ενώ ήδη ετοιμάζεται και e-shop.