Follow us

5 ακαταμάχητες νέες γεύσεις πιπεριάς Φλωρίνης Ναουμίδη

Η φίρμα Ναουμίδης είναι συνδεδεμένη με τις γνήσιες πιπεριές Φλωρίνης, πολλά χρόνια τώρα. Το αξιοθαύμαστο είναι, πως κάθε νέα δημιουργία του εργαστηρίου έχει κάτι να πει, οι δε πρόσφατες έχουν να πουν πολλά…

5 ακαταμάχητες νέες γεύσεις πιπεριάς Φλωρίνης Ναουμίδη

Σπάνια συναντά κανείς μια τοπική οικογενειακή βιοτεχνία κάθετης παραγωγής με τέτοια δημιουργικότητα. Η οικογένεια Ναουμίδη έδειξε από την αρχή την αφοσίωση της στην ποιότητα, από τη σπορά της πιπεριάς μέχρι τη μεταποίησή της και κατάφερε να κάνει το όνομά της συνώνυμο της γνήσιας πιπεριάς Φλωρίνης. Τα μεταποιημένα προϊόντα τους, σάλτσες, ψητές πιπεριές, διάφορα deli και αλείμματα, αφού κατέκτησαν την ελληνική αγορά ήδη εξάγονται με πολλή επιτυχία. Αυτό δεν τους εμποδίζει να πειραματίζονται συνεχώς σε νέες γεύσεις, στο εργαστήριο της μονάδας.

Η ποικιλία κόκκινης πιπεριάς ονομάζεται “πλατίκα”, έχει τριγωνικό σχήμα και γεύση ιδιαίτερα αρωματική και γλυκιά. Καλλιεργείται στα υψίπεδα της Δυτικής Μακεδονίας, στον Άγιο Παντελεήμονα της Φλώρινας, στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας που απλώνεται στους πρόποδες του Βόρα, σε υψόμετρο 600 μέτρων. Η καλλιέργεια της οικογένειας Ναουμίδη είναι βιολογική.

5 ακαταμάχητες νέες γεύσεις πιπεριάς Φλωρίνης Ναουμίδη

Τα πιο πρόσφατα προϊόντα τους είναι, όπως πάντα, αποτέλεσμα της ποιότητας των υλικών, πετυχημένων συνταγών και της δουλειάς, που έχει προηγηθεί για να καταλήξει σε αυτό το αποτέλεσμα. Κυριαρχεί η αίσθηση του σπιτικού, του γνήσιου, του ανάλαφρου και φρέσκου.

- Σάλτσα βασιλικού. Μια πολύ νόστιμη όσο κι ελαφριά σάλτσα, με αίσθηση φρεσκάδας, ωραία γεύση ντομάτας και φρεσκοκομμένου βασιλικού και καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το κουκουνάρι την κάνει πιο πλούσια, ενώ το ελαφρύ σκόρδο προσθέτει πικάντικο τόνο. Ιδανική για ζυμαρικά, αλλά και σκέτη πάνω σε διάφορα ορεκτικά ή σε μπρουσκέτες.
- Pesto πιπεριάς. Πυκνή, βελούδινη υφή και βαθιά, ευχάριστη γεύση πιπεριάς με άρωμα φρέσκου βασιλικού. Πλούσια και λαχταριστή, με ξηροκαρπάτη αίσθηση από το κουκουνάρι και τον ηλιόσπορο και διακριτικές νότες άγριου σκόρδου. Πολύ καλοφτιαγμένο και νόστιμο προϊόν. Ιδανικό για ντιπ, άλειμμα, αλλά και σε ζυμαρικά.

- Σάλτσα πιπεριάς με τυρί. Ελαφριά, σπιτική σάλτσα με απολαυστική αίσθηση φρεσκάδας, ισορροπία πιπεριάς και ντομάτας και έξτρα πλούτο που δίνει το τυρί, εξαιρετικά ενσωματωμένο στο σύνολο. Εύκολα τρως όλο το βαζάκι με λίγο φρέσκο ψωμί! Ιδανική γα ντιπ, άλειμμα σε μπρουσκέτες, ζυμαρικά.
- Pepperana. Μια πραγματικά καυτερή σάλτσα από ππεριές Φλωρίνης, κρεμμύδι, λάχανο, σκόρδο και τζίντζερ, με γεύση εξωτική. Πικάντικη και ιδιαίτερη, μπορεί να προστεθεί σε μικρή ποσότητα σε όσπρια (φακές, ρεβίθια, φασολάδα), να δώσει πικάντικο τόνο σε διάφορες σάλτσες, να ανακατευτεί με φρέσκο μαλακό τυρί ή γιαούρτι, για άλειμμα ή συνοδευτικό ψητών κρεάτων, να δώσει εξωτικά αρώματα και ένταση σε μαγειρευτό κοτόπουλο, κι ένα σωρό άλλα.

- Πιπεριές γεμιστές με ρύζι. Μικρές ολόκληρες καυτερές πιπερίτσες, μαγειρεμένες, γεμισμένες με μελωμένο, μυρωδάτο ρύζι, που θυμίζει σπιτικά γεμιστά. Εξαιρετικό μεζεδάκι για ούζο ή τσίπουρο με έντονα καυτερή αίσθηση.

http://www.piperiesflorinis.gr