Follow us

Πήγαμε στο “μαύρο πρόβατο”, το νέο special κρεοπωλείο

Όταν συνδυάζεις την τέχνη του κρεοπώλη με αυτή του σεφ κι έχεις και αντίστοιχες σπουδές, τότε δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο κρεοπωλείο…

Πήγαμε στο “μαύρο πρόβατο”, το νέο special κρεοπωλείο

Όταν άκουσα για ένα νέο κρεοπωλείο στο Αιγάλεω, όπου ο ιδιοκτήτης είναι έμπειρος σεφ και εκτός από μαθήματα γαλλικής κουζίνας έχει παρακολουθήσει και Σχολή Κρέατος, τότε σκέφτηκα ότι πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση, γι’ αυτό και με την πρώτη ευκαιρία βρέθηκα εκεί.

Πήγαμε στο “μαύρο πρόβατο”, το νέο special κρεοπωλείο

"Το μαύρο πρόβατο” είναι ένα μικρό, πεντακάθαρο και όμορφα στημένο κρεοπωλείο, με ρετρό, μαυρόασπρες φωτογραφίες στους τοίχους και αντίκες να κοσμούν το εσωτερικό του. Πίσω από τη μεγάλη βιτρίνα με τις εντυπωσιακές έτοιμες παρασκευές, μας υποδέχθηκε ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών, ο Σωτήρης Καρύδης. Όπως μας είπε ο ίδιος, αφού σπούδασε σύγχρονη γαλλική κουζίνα σε ΙΕΚ και εργάστηκε για χρόνια ως σεφ θέλησε να τελειώσει και τη Δημόσια Σχολή Κρέατος του Υπουργείου Ανάπτυξης για να μάθει να ξεχωρίζει το καλό κρέας, όταν το διαλέγει από τον έμπορο, αλλά και για να ξέρει πώς να το διαχειρίζεται και να το μαγειρεύει με τον κατάλληλο τρόπο, ανάλογα με το είδος του ζώου και το μέρος του. Και δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά, αλλά παρακολούθησε και σεμινάρια σχετικά με τα αρωματικά βότανα και μπαχαρικά και τη χρήση τους.

Από αριστερά: Παναγιώτης Πολίτης, Σωτήρης Καρύδης

Έτσι, όταν πριν μήνες αποφάσισε να ανοίξει το δικό του κρεοπωλείο, συνδύασε όλες τις γνώσεις τους, ακόμη κι εκείνες των μπαχαρικών, οπότε στις έτοιμες παρασκευές του χρησιμοποιεί μόνο δικά του μπαχαρικά και μυρωδικά και όχι έτοιμα μείγματα. Αρωγοί στο νέο του εγχείρημα, ο συνεταίρος του Παναγιώτης Πολίτης, με τη γυναίκα του.

Πρώτα από όλα, λοιπόν, εδώ βρίσκουμε πολύ καλό ποιοτικά κρέας και πουλερικά, όχι μόνο από ελληνικά ζώα, αλλά και από εισαγόμενα, αφού, όπως μας είπε, το κριτήριο είναι η πολύ καλή η πρώτη ύλη και αυτή δεν είναι απαραίτητα μόνο ελληνική. Το δυνατό του σημείο, όμως, είναι οι αμέτρητες έτοιμες παρασκευές, από απλές, καθημερινές, όπως χειροποίητα μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια, σουβλάκια, λουκάνικα (σε άπειρες, διαφορετικές συνταγές) και παστουρμά δικής του παραγωγής, με τη συνταγή της Κωνσταντινουπολίτισσας γιαγιάς, μέχρι πιο ιδιαίτερες, για ένα ξεχωριστό κυριακάτικο φαγητό, όπως είναι το “εξοχικό” σε σακούλα ή η “τηγανιά” του.

"Μπιφτεκότουρτα"

Ακόμη, εδώ βρίσκουμε και πολλές προτάσεις ιδανικές για ένα εντυπωσιακό γιορτινό τραπέζι, όπως η «μπιφτεκότουρτα» του, που είναι μια στρογγυλού σχήματος πιατέλα όπου εναλλάσσονται στρώσεις κιμά, τορτίγιας και τυριού κρέμα, που θέλει μόνο ψήσιμο, ρολάκια από ψαρονέφρι, με πολύχρωμες πιπεριές, τυρί κρέμα και μπέικον, σαλίγκαρους με σφολιάτα και κιμά, μαριναρισμένη πανσέτα σε σχήμα πλεξούδας και πολλές ακόμη νόστιμες και εμφανίσιμες προτάσεις, που μπορεί κανείς να παραγγείλει.

Ζητήστε να σας πουν και τις υπόλοιπες έτοιμες παρασκευές τους, ενώ μπορούν να σας κάνουν και προτάσεις ανάλογα με την περίστασή σας. Στα ράφια του και τα πολύ καλά παραδοσιακά ζυμαρικά "Οίκος Αδαμαντίνα" και οι σάλτσες "Αλμωπία". Και διανομή κατ’οίκον.

Φεύγοντας, πήραμε για δοκιμή:
Μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
που είχαν εξαιρετικά τρυφερό και νόστιμο κρέας,
Εξοχικό μέσα σε σακούλα, που έχει μικρές μπουκιές χοιρινού μαζί με πολύχρωμες πιπεριές και κίτρινο τυρί που έλιωσε ωραία στον φούρνο κι έγινε ένα γευστικότατο και όμορφο οπτικά φαγητό,
Κεφτεδάκια και σουτζουκάκια χειροποίητα, που μας θύμισαν καλά σπιτικά,
Παστουρμά δικής τους παραγωγής με χαρακτηριστικά αρώματα
Λουκάνικο παραγωγής τους, ζουμερό και αρωματικό.

Κρεατοπωλείο «το μαύρο πρόβατο», Ιθώμης 14 & Κορυδαλλού 8, Αιγάλεω, τηλ.210 5448994, fb: κρεατοπωλείο το μαύρο πρόβατο.