Follow us

Το βασιλοτύρι της Ηπείρου

Κατάγεται από την Ήπειρο. Είναι κρεμώδες, με πλούσια γεύση και περιέχει θρυμματισμένα κομμάτια μυζήθρας και φέτας.

Το βασιλοτύρι της Ηπείρου

Ονομάζεται βασιλοτύρι και παράγεται από την εταιρεία Ζαγόρι, με τη γνήσια συνταγή: από αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο στραγγίζεται στην παραδοσιακή τσαντήλα (υφασμάτινη και ωριμάζει αργά. Η γεύση του είναι υπόξινη και δίνει μια φρέσκια, βοτανική αίσθηση. Ένα τέτοιο φρέσκο τυρί έχει πολλές χρήσεις, φαντασία να έχετε...

Ο πιο απλός τρόπος για να το γευτείτε είναι να το αλείψετε πάνω σε φρέσκο ψωμί και έτσι μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και για πρωινό. Παράλληλα, μπορεί να αντικαταστήσετε με βασιλοτύρι τη φέτα στη χωριάτικη σαλάτα ενώ ταιριάζει, ακόμη περισσότερο, επάνω σε ντάκο. Εναλλακτικά, προτείνεται η χρήση του στη μακαρονάδα, σε αντικατάσταση π.χ. της κρέμας γάλακτος. Αν του προσθέσετε τριμμένο σκόρδο, μυρωδικά σαν τον άνηθο και τον κόλιαντρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγο μπούκοβο φτιάχνετε μερικά ενδιαφέροντα, ορεκτικά ντιπ για ωμά λαχανικά ή κριτσίνια.

Το βασιλοτύρι της Ηπείρου

Το γαλακτοκομείο Ζαγόρι βρίσκεται κοντά στο χωριό Ασπράγγελοι Ιωαννίνων και εκτός από το βασιλοτύρι, παράγει πρόβειο, αγελαδινό και στραγγιστό γιαούρτι, ΠΟΠ γαλοτύρι και φέτα και βούτυρο γάλακτος.

Βρείτε το προϊόν στα super market ΑΒ Βασιλόπουλος, αλλά και σε επιλεγμένα deli της Αθήνας.

Βρύση Πασσά, Ιωάννινα, 26530-22022