Agrino: Γευόμαστε Ελλάδα

Άρτεμις Τζίτζη 02/12/2014

Από το 1955 που ιδρύθηκε στο Αγρίνιο και μέχρι σήμερα, η Agrino είναι η κορυφαία εταιρία ρυζιού και οσπρίων στην ελληνική αγορά. Όπως μάλιστα δείχνουν οι επιλογές της κατέχει δικαίως την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών εδώ και 25 χρόνια, αφού προσφέρει στην ελληνική οικογένεια τις κορυφαίες ποικιλίες οσπρίων και ρυζιών της χώρας από εκλεκτούς καλλιεργητές, στηρίζοντας παράλληλα τις ελληνικές τοπικές κοινωνίες. Ήδη από το 2006, η Agrino έχει θέσει ως κυρίαρχο στόχο την αναβίωση της παραγωγής των ελληνικών οσπρίων και ρυζιού στην Ελλάδα, που για χρόνια είχε συρρικνωθεί και είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που πιστοποιήθηκε με Π.Γ.Ε. (Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη) για το προϊόν της Γίγαντες – Ελέφαντες Καστοριάς.

Η Agrino εφαρμόζει το σύστημα της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, δηλαδή επιβλέπει τους παραγωγούς, ώστε να εφαρμόζουν καλλιεργητικές μεθόδους που προστατεύουν το περιβάλλον, την υγιεινή και την ασφάλεια του καταναλωτή. Παράλληλα, καθοδηγεί τους παραγωγούς με στόχο την παραγωγή προϊόντων κορυφαίας ποιότητος και νοστιμιάς. Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι τα προϊόντα της εταιρείας είναι τα μοναδικά προϊόντα με ονοματεπώνυμο! Πως; Τόσο η σειρά Agrino Ελληνικά Όσπρια, όσο και τα ρύζια Agrino, αναγράφουν στη συσκευασία τους τα στοιχεία του Έλληνα παραγωγού καθώς και η περιοχή όπου καλλιεργείται για να γνωρίζουμε από πού προέρχεται αυτό που υπάρχει στο πιάτο μας, αναδεικνύοντας παράλληλα και την μοναδική αξία των προϊόντων της ελληνικής γης.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα όσπρια, ειδικά τα καλής ποιότητας και επώνυμα ελληνικά, μόνα τους ή σε συνδυασμό με το ρύζι αποτελούν μια εξαιρετική διατροφική βάση. Ειδικότερα το ρύζι (προϊόν χωρίς γλουτένη) μαζί με τα όσπρια αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Αλλά και για τους πολυάσχολους, μια παραπάνω ευκολία για τον σημερινό γρήγορο και απαιτητικό τρόπο ζωής είναι η σειρά προϊόντων ρυζιού AgrinoBistro με πιλάφια και ριζότι σε γκουρμέ γεύσεις που είναι έτοιμα μόλις σε 10  λεπτά.


Η Agrino στο Φεστιβάλ

Η Agrino είναι τιμώμενη εταιρία στο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Χριστούγεννα 2014», που θα γίνει στις 5-7 Δεκεμβρίου στην Helexpo Maroussi και η παρουσία της αποτελεί από μόνη της λόγο επίσκεψης σε ένα γεγονός που είναι ήδη talk of the town αυτές τις μέρες.
Ειδικότερα, ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Δεκεμβρίου, το μεγάλο περίπτερο της εταιρίας θα είναι η σκηνή για μια μεγάλη γιορτή. Με όλα τα προϊόντα της Agrino παρόντα και ένα monitor που θα δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την καλλιέργεια, τις διαδικασίες παραγωγής και τη συσκευασία των προϊόντων η επίσκεψη θα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα.
Ανάμεσα σε άλλα, θα έχουμε τη συναρπαστική εμπειρία να δοκιμάσουμε αχνιστά πιάτα με φασόλια, φακές και ρύζι, να γνωρίσουμε από κοντά και να κουβεντιάσουμε με τους παραγωγούς αυτών των κλασικών γευστικών ελληνικών προϊόντων και να πάρουμε μέρος σε ένα διαγωνισμό με βραβείο ένα τριήμερο στο Φενεό, την ιδιαίτερη πατρίδα της φάβας της Agrino.


Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έχει ετοιμάσει η Agino για τους τυχερούς που θα επισκεφτούν το περίπτερό της:

· Γευσιγνωσίες οσπρίων: Εξαιρετικά προϊόντα από τη σειρά Agrino Ελληνικά Όσπρια όπως Φάβα Φενεού Κορινθίας, Γίγαντες- Ελέφαντες Π.Γ.Ε. Καστοριάς, αλλά και ένα φαγητό από τη βαθιά ελληνική γαστρονομική παράδοση το Φακόρυζο με Φακές Ψιλές Φαρσάλων & Ελληνικό Ρύζι Agrinο.
· Εντυπωσιακές γευστικές δοκιμές: Πρωταγωνιστές θα είναι τα καινοτομικά προϊόντα Agrino Bistro (ολοκληρωμένα gourmet γεύματα με βάση το ρύζι), όπως το ριζότο με σαφράν, το ριζότο με τρούφα, το πιλάφι με λαχανικά κλπ.
· Σηζητήσεις με ποιοτικούς παραγωγούς: Στο περίπτερο, θα βρίσκονται οι παραγωγοί Περικλής Παταζός (Ρύζι), Μάριος Χαμπέζος (Ρεβίθι Χαλκιδικής) και Μάνος Θωμάς (Γίγαντες Καστοριάς). Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Agrino, για να μάθουμε τους δρόμους που ακολουθεί κάθε προϊόν πριν καταλήξει στο πιάτο μας και το πιο σημαντικό για να ακούσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τον κόπο και τη φροντίδα που απαιτείται για να παραχθούν ποιοτικά προϊόντα. Ο κάθε παραγωγός θα μιλάει για το δικό του προϊόν και φυσικά θα μπορούμε να τον ρωτάμε ό, τι σχετικό θέλουμε, από το πώς καλλιεργείται κάθε προϊόν μέχρι ποια είναι τα μυσικά, ας πούμε, για την καλύτερη και πιο χυλωμένη ρεβιθάδα! 
· Διαγωνισμός Agrino: Όλο το Σαββατοκύριακο η Agrino μάς προσκαλεί να λάβουμε μέρος και να μπούμε στην κλήρωση για να κερδίσουμε μια τριήμερη παραμονή σε ξενώνα με πρωινό στο Φενεό Κορινθίας, όπου παράγεται η φημισμένη Φάβα Φενεού Agrino. Ο νικητής θα απολαύσει μια επί τόπου εμπειρία της ατμόσφαιρας και της αύρας αυτής της πανέμορφης μεριάς της Πελοπονήσσου και πατρίδας μιας απολαυστικής λιχουδιάς.


Για όλες τις δράσεις στο περίπτερο της Agrino θα γίνονται αναγγελίες από τα μεγάφωνα ανά μια ώρα, αρχίζοντας από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι τις 18.00 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 18:00. Ας έχουμε το νου μας λοιπόν!

Rendez-vous λοιπόν στο περίπτερο της Agrino με μια τελευταία επισήμανση για τους βιαστικούς της απόλαυσης που λατρεύουν τα πιάτα με όσπρια και ρύζι. Με μια απλή επίσκεψη στα site www.agrino.gr και www.facebook.com/agrino.gr  θα βρουν εντυπωσιακές συνταγές που σίγουρα θα θελήσουν να δοκιμάσουν στην κουζίνα τους ακόμα και πριν το Φεστιβάλ...

Γράψε την άποψή σου
Αγορά

Καταστήματα στην Αθήνα

Ανά περιοχή

όλες οι περιοχές

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων
σε όλη την Ελλάδα

όλες οι περιοχές


Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος