Popy's gourmet popcorn!

10/07/2014

Έγινε gourmet και το popcorn; Και μόνο ο χαρακτηρισμός σε προκαλεί να μπεις στο minimal αισθητικής γωνιακό κατάστημα, απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό στο Μαρούσι. Η καλόγουστη, κομψή επιγραφή σε προδιαθέτει για ψαγμένες καταστάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι μόνο popcorn δεν περιμένεις να δεις εκεί!  Εντός, άνετος χώρος, βιτρίνα με το φρεσκοψημένο προϊόν και μοναδική διακόσμηση τις ντιζαϊνάτες μεταλλικές συσκευασίες σαν κουβαδάκια, που από μόνες τους δίνουν άλλη διάσταση στη "λαϊκή" λιχουδιά. Η Πόπη Κονταράτου είναι εκεί, σου μιλάει με ενθουσιασμό και, ναι, το Popy's προέρχεται από το όνομά της και όχι από το προϊόν. Έχοντας ζήσει χρόνια στην Αμερική ήταν εξοικειωμένη με το θέμα "popcorn" και η οικογένεια είχε τις δικές της συνταγές. Η εταιρεία είναι 100% ελληνική και η ιδέα ήταν να δημιουργήσουν μια αλυσίδα καταστημάτων ποιοτικού popcorn, παρασκευασμένου με επιλεγμένες πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και τεχνητά αρώματα -κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα. Και ψαγμένο από άποψη marketing, αν σκεφτείς ότι ήδη υπάρχει on line κατάστημα και οι παραγγελίες ανά την Ελλάδα παραδίδονται καθημερινά, συχνά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης! Βασικός συντελεστής επιτυχίας, η μεταλλική συσκευασία (tin) που κλείνει αεροστεγώς και διατηρεί το προϊόν φρεσκότατο μέχρι 2 εβδομάδες. Αν αναζητούσαμε τις βασικές διαφορές με το κοινό popcorn, θα στεκόμαστε πρώτα στον τρόπο παρασκευής του: φτιάχνεται καθημερινά με τη χρήση θερμού αέρα, χωρίς προσθήκη ελαίων και άλλων λιπαρών ουσιών. Το καλαμπόκι τους είναι πιστοποιημένο μη γενετικά τροποποιημένο (non GMO), πράγμα που θεωρούμε πολύ σημαντικό. Οι επικαλύψεις είναι με αυθεντικά υλικά και παρασκευάζονται χειροποίητα μέσα σε ειδικές χάλκινες κατσαρόλες. Χρησιμοποιούν καλής ποιότητας φυτικό βούτυρο, ακριβούς ξηρούς καρπούς, ελληνική σοκολάτα και τυρί τσένταρ για την αλμυρή τους γεύση (που σκίζει). Ας πούμε, λοιπόν, ότι όλα αυτά δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό gourmet!
Οι γεύσεις προς το παρόν είναι επτά, αλλά "δουλεύονται" και άλλες. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στο απλό βουτύρου, με επικάλυψη καραμέλας, με καραμέλα και μακαντέμια ή κάσιους, με καραμέλα και σοκολάτα, με τυρί τσένταρ και ένα mix αν θέλετε.
Αυτό με την καραμέλα είναι πολύ πετυχημένο, τραγανό, με αρώματα καραμέλας βουτύρου, με την καραμέλα-σοκολάτα είναι πλούσιο σε γεύση και σε γλύκα, σαν να τρως ένα μικρό γλυκάκι κάθε φορά. Αφράτο εσωτερικά, τραγανό εξωτερικά. Με το μακαντέμια αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον σε γεύση και υφή, είναι άλλωστε το ακριβότερό τους. Μας κατέκτησε το αλμυρό με πραγματικό τυρί τσένταρ, που συνδυάζεται εξαιρετικά με κοκτέιλ, ακόμα και με ένα δροσερό κρασί. Oι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τη γεύση. Η μεγάλη μεταλλική συσκευασία με popcorn βουτύρου (για 14-16 άτομα, περίπου 7,6 λίτρα) στοιχίζει 19€. Η μικρότερη χάρτινη (περίπου 200-250 γρ.) από 2,5 μέχρι 4,50 €, ανάλογα πάντα με τη γεύση.

Popy's gourmet popcorn, 28ης Οκτωβρίου 1 (απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι), τηλ. 210 6123314, παραγγελίες on line στο www.popyspopcorn.gr.
N.Γ.
Γράψε την άποψή σου
Αγορά

Καταστήματα στην Αθήνα

Ανά περιοχή

όλες οι περιοχές

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων
σε όλη την Ελλάδα

όλες οι περιοχές


Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος