Το αλλιώτικο λουκάνικο

Ντίνα Γκρουμούτη 04/03/2013

"Κεφτέ λουκάνικο" έχετε δοκιμάσει; Μαλακό και ζουμερό, δικαιολογεί απόλυτα την ονομασία του, η δε νοστιμιά του οφείλεται στα υλικά. Το ιδιαίτερο αυτό νωπό λουκάνικο παρασκευάζεται από χοιρινό κρέας με ένα μικρό ποσοστό γίδινου και πρόβειου, που κάνει και τη διαφορά.

Η γεύση του είναι στρογγυλή και γεμάτη, με ισορροπία μπαχαρικών και αλατιού και βγάζει βαθειά νοστιμιά. Το τηγανίζετε ή το ψήνετε κομμένο σε κομμάτια, χωρίς λάδι γιατί ελευθερώνει αμέσως το λίπος του (το οποίο και αφαιρείτε αν θέλετε). Είναι απολύτως φρέσκο και πρέπει να καταναλωθεί σε λίγες μέρες. Σκέτο στο τραπέζι των μεζέδων, σε ομελέτες και ζυμαρικά με χειμωνιάτικη γεύση, είναι ένα ξεχωριστό αλλαντικό. Το παρασκευάζει η γνωστή αλλαντοποιία Σαρήμπογια (Sary) στην Προσοτσάνη της Δράμας με βάση μια παραδοσιακή συνταγή, από αυτές που έφερε η οικογένεια από την Καππαδοκία. Η οικογένεια Σαρήμπογια άνοιξε το πρώτο της εργαστήριο στη Δράμα το 1938 για να φτάσει σήμερα, στην τέταρτη γενιά, να παράγει μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά προιόντων με έμφαση στα υλικά ποιότητας. Το κεφτέ λουκάνικο ανήκει στη σειρά natural και το βρήκαμε στου Αραπιάν, Ευριπίδου 41 τηλ. 210 3217238 (www.arapian.gr). Τα προιόντα Sary θα βρίσκονται στην Εκθεση "Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις " που θα συγκεντρώσει τα καλύτερα ελληνικά προιόντα στις 11-13 Απριλίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
παραγωγός: Sary  Προσοτσάνη Δράμας τηλ. 25220 21031 www.sary.gr




Γράψε την άποψή σου
Αγορά

Καταστήματα στην Αθήνα

Ανά περιοχή

όλες οι περιοχές

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων
σε όλη την Ελλάδα

όλες οι περιοχές


Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος