Follow us

Αρετή Κυριώτου: Η άγρια ψυχή του Συντάγματος

Από τα παρκέ του βόλεϊ στον στίβο της επιχειρηματικότητας, η νεαρή bio-enthusiast μετέτρεψε την αγάπη της για την υγιεινή διατροφή σε μαγιά για το νοστιμότατο label από βούτυρα ξηρών καρπών της.

Αρετή Κυριώτου: Η άγρια ψυχή του Συντάγματος

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που μετέτρεψε τη μεγάλη του αγάπη σε δουλειά, η θεσσαλονικιά Αρετή Κυριώτου είναι το χαμογελαστό πρόσωπο των «Wild Souls» (Βουλής 36, 2103231438): το νέου, πολύχρωμου deli cafe στην πολυγευστική γειτονιά του Συντάγματος, αλλά και του ομώνυμου label οργανικών, βιολογικών και απολύτως vegan βουτύρων ξηρών καρπών, τα οποία αποτελούν και βάση για τις λιχουδιές λιχουδιών που σερβίρει η ομάδα του «Wild Souls» στα μινιμαλιστικά τραπέζια του. «Όταν ήμουν μικρότερη έπαιζα βόλεϊ και με ενδιέφερε πολύ η υγιεινή διατροφή – έτσι, πειραματιζόμουν φτιάχνοντας διάφορα ψωμιά χωρίς γλουτένη, αλλά παράλληλα με ενδιέφερε να αναδείξω και τις δυνατότητες των ξηρών καρπών, τους οποίους αγαπώ», θυμάται, για τα χρόνια που τα τυριά, τα γάλατα και τα γιαούρτια από ξηρούς καρπούς ήταν ανεξερεύνητα νησιά στον χάρτη της διατροφής. Ωστόσο, όσο περισσότερες παρασκευές κατάφερνε να φτιάχνει, τόσο περισσότεροι ήταν οι φίλοι που της ζητούσαν να τους προμηθεύει με αυτές τις ιδιαίτερες γεύσεις.
Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, που σήμερα έχει εξελιχθεί σε ανερχόμενο brand με πολλές γεύσεις βουτύρων και spreads ξηρών καρπών, αλλά και ένα σωρό άλλες δημιουργίες, όπως οι βελούδινοι χαλβάδες που δεσπόζουν στην είσοδο του flagship καταστήματος στην οδό Βουλής. «Κανόνας μας είναι η πρώτη ύλη να υπόκειται στην κατά το δυνατόν μικρότερη επεξεργασία μέχρι να φτάσει στο τελικό προϊόν, ούτως ώστε να μένει διατροφολογικά όσο το δυνατον πιο κοντά στην αρχική της μορφή – να διατηρεί, με άλλα λόγια, την άγρια ψυχή του», λέει, για τα «Wild Souls» της.

Στην πορεία σας στο χώρο, υπήρξε κάποιο αναπάντεχο γεγονός που συσχετίσατε με το φύλο σας. Πώς αντιδράσατε;

Η οπτική μου σε όσα μου συμβαίνουν καλά ή κακά, εισιτήρια ή εμπόδια, είναι μία και είναι θετική. Αν κάποιο εμπόδιο μου δημιουργήθηκε εξαιτίας του φύλου μου, εγώ δεν του έδωσα ποτέ αυτή την ταμπέλα και το αντιμετώπισα όπως όλα τα άλλα εμπόδια που προκύπτουν στην πορεία ενός ανθρώπου προς την επίτευξη του στόχου του.

Πόσο εύκολη είναι η επίτευξη του τελικού στόχου για ένα «νόστιμο πιάτο ή προϊόν» με τους περιορισμούς που προκύπτουν εξαιτίας της vegan προσέγγισης;

Η ποιότητα και η νοστιμιά είναι αναγνωρίσιμη και εκτιμάται από ανθρώπους που ανήκουν σε κάθε «διατροφική ομάδα», ανεξαρτήτως προτιμήσεων. Άλλωστε, όταν την ποιότητα και τη νοστιμιά, τις συνοδεύει η δημιουργικότητα και η συνεργασία ανθρώπων με αγάπη και μεράκι, αλλά και wild soul όπως η δική μας, η απόλυτη αποδοχή είναι μονόδρομος!

Από τον Δημήτρη Σταθόπουλο

Wild Guacamole

Υλικά

Αρετή Κυριώτου: Η άγρια ψυχή του Συντάγματος

400 γρ. αβοκάντο
2κ.σ.ταχίνι (100% σουσάμι)
χυμό από 2 lime
2 κ.σ. σησαμέλαιο
1/2 κρεμμύδι
1/2 σκ. σκόρδο
1 ντομάτα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το αβοκάντο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα, αφού πρώτα την έχουμε αποφλοιώσει. Προσθέτουμε το χυμό lime, το ταχίνι και το σησαμέλαιο και απολαμβάνουμε.