Follow us

Καφές με ελληνικό άρωμα στην Ισπανία

Το «Kafetierra», με εμπνευστές τρεις Έλληνες, άνοιξε στην καρδιά της Μαδρίτης και εκπαιδεύει τους Ισπανούς στον καλό καφέ.

Καφές με ελληνικό άρωμα στην Ισπανία

Εδώ και λίγες εβδομάδες στην περιοχή Salamanca της Μαδρίτης το ολοκαίνουριο spot με το χαρακτηριστικό όνομα «Kafetierra» (Calle de Hermosilla 108, fb.com/kafetierra) έχει γίνει talk of the town, χάρη στα εξειδικευμένα σεμινάριά του, που σκοπό έχουν να μυήσουν τους Ισπανούς σε έναν διαφορετικό τρόπο απόλαυσης του καφέ: τον καφέ αλά ελληνικά, αφού πίσω από το μελετημένο coffee concept κρύβεται μια δυνατή και έμπειρη ομάδα από τον τόπο μας.

Ο ταλαντούχος και βραβευμένος bartender Δημήτρης Παπαιωάννου, ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Ιωαννίδης και η Μπέσσυ Βρετού, που έχει δυναμική πορεία σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες, ένωσαν τις δημιουργικές ιδέες τους και την αγάπη τους για τον καφέ και έφτιαξαν αυτόν τον νέο, ζωντανό χώρο, όπου η απόλαυση του καφέ γίνεται ταξίδι σε όλους τους διάσημους προορισμούς των εξαιρετικών κόκκων. Από εκεί είναι εμπνευσμένο και το όνομα του μαγαζιού, που σημαίνει η Γη του καφέ: Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τους κόκκους που επιθυμεί, για παράδειγμα από τον Παναμά ή την Κένυα και να τους γευτεί απόλυτα φρέσκους, αφού στο μαγαζί γίνεται και το καβούρδισμα τους.

Καφές με ελληνικό άρωμα στην Ισπανία

Οι τρόποι να τους δοκιμάσει είναι πολλοί, από espresso έως καφέ φίλτρου, ή ακόμη και σε διάφορα ροφήματα. Σε επιμέλεια του Αλέξανδρου Φούκη, από την εταιρεία καφέ Handpickers, οι κόκκοι του «Kafetierra» είναι αποκλειστικά ποικιλίας Arabica, επιλεγμένοι από μικρές, εκλεκτές φάρμες, ενώ η ομάδα σχεδιάζει να επεκτείνει το project και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.