Follow us

Στo Αρσάκειο Μέγαρο γεννιέται ένα εντυπωσιακό Food Hall

Σε έναν πρότυπο πολυχώρο ανάδειξης του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού ετοιμάζεται να μετατραπεί το Μέγαρο Αρσακείου, αλλάζοντας την εικόνα του κέντρου της Αθήνας…

Στo Αρσάκειο Μέγαρο γεννιέται ένα εντυπωσιακό Food Hall

Στη Legendary Food του Άρη Κεφαλογιάννη κατακυρώθηκε η αξιοποίηση του Αρσακείου Μεγάρου, μια επένδυση 12 εκατ. euro, που θα δώσει στην Αθήνα το πρώτο σύγχρονο πολιτισμικό και γαστρονομικό εμπορικό κέντρο-πολυχώρο, ένα ποιοτικό food hall κατά τις διεθνείς τάσεις. Θέμα, η προβολή των ελληνικών προϊόντων διατροφής και της ελληνικής γαστρονομίας. To αθηναϊκό Food Hall του Αρσακείου Μεγάρου (Στοά του Ορφέως, Στοά του Βιβλίου και Αίθριο του Αρσακείου Μεγάρου, επί των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη) θα φιλοξενήσει καταστήματα με τοπικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, εστιατόρια, “που θα εκφράζουν τη διεθνή τάση «fine fast food», συγκεντρώνοντας στη Στοά όλους τους καλούς Έλληνες σεφ”, την ίδρυση Σχολής ελληνικής μαγειρικής, καθώς και την κατασκευή ενός e-shop, μέσω του οποίου τα ελληνικά προϊόντα θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως.

Ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης, Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στην οποία ανήκει το ακίνητο, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Φιλ/κή Εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι με αυτή τη συνεργασία επιτυγχάνεται η προβολή του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, που κορυφώνεται στην ελληνική μεσογειακή διατροφή, με βάση τα προϊόντα της πατρίδας μας. Το Μέγαρο Αρσακείου με αυτή τη δραστηριότητα είναι βέβαιο, ότι θα καταστεί και πάλι σημείο αναφοράς με την παλιά του αίγλη και θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του κέντρου της πρωτεύουσας…”

Ο Άρης Κεφαλογιάννης της Legendary Food τόνισε, σε συνέντευξή του στο Αθηνόραμα:

“Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα «θέατρο», όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα και οι άνθρωποι που τα παράγουν, να τους υποδεχτούμε και να τους αναδείξουμε. Στο «θέατρό» μας θα υπάρχουν επίσης πάρα πολλές βιωματικές εμπειρίες∙ από μια κυρία που τυλίγει ντολμαδάκια, μέχρι σχολή ελληνικής μαγειρικής, γευσιγνωσίες κρασιών, ποτών και ελαιολάδων, αρμονίες ποτών με φαγητά, ακόμα και σκηνή για ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. Στο ισόγειο θα αξιοποιηθούν 5.500 τετραγωνικά μέτρα και σε όλα τα επίπεδα 11.100 τ.μ.…. Στόχος μας είναι να γίνουμε ο δεύτερος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Αθήνα, μετά την Ακρόπολη και το Μουσείο της. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πρεσβευτές αυτού του ελληνικού τρόπου ζωής στο εξωτερικό, εκπαιδεύοντας τους ξένους τουρίστες, που μας επισκέπτονται».

Το έργο υπολογίζεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2021.