Follow us

Τα 9 καλύτερα juice bars της Αθήνας

Αναζητήσαμε στην πόλη τα μέρη, όπου μπορείς να απολαύσεις έναν χυμό γεμάτο υγεία και διαπιστώσαμε, ότι είναι αρκετά και με ξεχωριστό ενδιαφέρον το καθένα…

Τα 9 καλύτερα juice bars της Αθήνας

Τώρα που επιστρέψαμε σε ρυθμούς ρουτίνας, έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη για έξτρα τόνωση και ενέργεια. Αντί να το ρίξουμε στα συμπληρώματα διατροφής, η καλύτερη λύση είναι να επιλέξουμε ροφήματα με τους κατάλληλους συνδυασμούς φρούτων, λαχανικών, αλλά και μπαχαρικών και να πάρουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που τα τελευταία χρόνια τα juice bars της πόλης έχουν εντρυφήσει στο θέμα του χυμού και σε συνεργασία με διατροφολόγους και άλλους ειδικούς, φτιάχνουν για μας συνταγές υγείας και ευεξίας. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τα μέρη, όπου ο χυμός δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αλλά αντίθετα, είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία και στάση για μια καλύτερη ζωή…

Η νέα άφιξη

«The Juice Bar»

Τελευταία άφιξη στα juice bars της Αθήνας, με σύνθημα: «Recharge your day». Άνοιξε πριν ένα χρόνο στο κέντρο της πόλης και μας ήρθε από την Πάτρα (όπου λειτουργούν ήδη πέντε αντίστοιχα καταστήματα). Εδώ, βρίσκουμε από απλούς χυμούς φρούτων και λαχανικών εποχής, που φτιάχνονται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, που διατηρεί αναλλοίωτα τα ευεργετικά συστατικά τους, μέχρι ολοκληρωμένες προτάσεις υγείας.

Τα 9 καλύτερα juice bars της Αθήνας

Για παράδειγμα, από τον χυμό Bugs Bunny με καρότο, πορτοκάλι και τζίντζερ και τον Red Riding Hood με καρότο, μήλο και παντζάρι, έως smoothie passion fruit, μάνγκο και ανανά, αλλά και χυμό ανανά, σταφυλιού, μάνγκο με προσθήκη κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως. Τα τελευταία, μπορούν να προστεθούν και σε όποιον χυμό ή smoothie επιλέξουμε, ενώ φτιάχνουν και γρανίτες με φρέσκα φρούτα. Φτιάχνουν καθημερινά και σάντουιτς με φρέσκο, προζυμένιο ψωμί, χειροποίητες μπάρες, μπισκότα και wraps.

Σόλωνος 69 & Ασκληπιού, Αθήνα, τηλ. 2110135125.

All time classics

«Froots Juice Bar»

Λίγα μόλις μέτρα από τη στάση μετρό Ακρόπολη, ένας ήρεμος χώρος που άνοιξε το 2015 με φιλοσοφία την επιστροφή στις ρίζες και το «νους υγιής εν σώματι υγιή». Εδώ, οι προτάσεις χυμών χωρίζονται ανάλογα με τις ιδιότητές τους, ενώ υπάρχουν και ενεργειακά σφηνάκια.

Όπως μας είπε η ιδιοκτήτριά του Λήδα Χατζή, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς συνδυασμούς χυμών, που παραμένει απαράλλαχτος όλα τα χρόνια λειτουργίας του μαγαζιού, είναι ο “mentalist” με κόκκινο μήλο, μπανάνα, φράουλα, λάιμ και δυόσμο, ενώ μια νέα πρόταση, που έχει γίνει πολύ δημοφιλής είναι ο “clean win” με πράσινο μήλο, ανανά, αγγούρι, λεμόνι και ginger. Όσο για αλμυρές προτάσεις, πολύ αγαπητή έχει γίνει τελευταία η σαλάτα με φακές beluga.

Αθανασίου Διάκου 6 & Πορίνου, Ακρόπολη, τηλ. 2109222234.

«Juicy Bee Bar, Apivita»

Αυστηρά βιολογικό juice bar, στον πρώτο όροφο του Apivita Experience Store, στο κέντρο της Αθήνας. Οι χυμοί του παρασκευάζονται με αποχυμωτή υδραυλικής πρέσσας (cold-press), διατηρώντας έτσι τη μεγαλύτερη βιολογική αξία των φρούτων και των λαχανικών, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία. Όλοι οι χυμοί, τα smoothies και τα shots, είναι εμπλουτισμένα με υπερτροφές (superfoods), εκχυλίσματα βοτάνων και βιταμίνες.

Όλα φτιαγμένα με πρωτότυπες συνταγές, που συνδυάζουν «έξυπνα» πράσινα λαχανικά και φρούτα με βιολογικά μέλια, γύρη, πρόπολη, βότανα, από τις βιολογικές καλλιέργειες και τα μελίσσια της APIVITA. Ακόμα, κάθε πρωί φτιάχνουν φρέσκο αμυγδαλόγαλα και το προσφέρουν σκέτο ή σε πεντανόστιμες παραλλαγές, με μέλι, γύρη ή ωμό κακάο, όπως και τον μοναδικά αποτοξινωτικό και ευεργετικό χυμό από σιταρόχορτο, γνωστό για τις πολλαπλές θεραπευτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Για να πάρετε μια ιδέα, ο χυμός Bee Υourself έχει καρότο, αγγούρι, πράσινο μήλο, σπανάκι και λεμόνι, ενώ ο Bee Young γάλα αμυγδάλου, μπανάνα, βατόμουρο και μέλι.

Σόλωνος 6 & Κανάρη, Κολωνάκι, τηλ. 2103640560.

«Novagea»

Ένας γυμναστής, με τη βοήθεια του γνωστού διατροφολόγου φίλου του, Γιώργου Μουλίνου, δημιούργησε πριν πέντε χρόνια το πρώτο Novagea στην Πλάκα, σε μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή. Δύο χρόνια πριν, άνοιξε και το αδερφάκι του στο Σύνταγμα, σε έναν καλαίσθητο χώρο σε δύο επίπεδα, ισόγειο και πρώτο όροφο, με όμορφη θέα. Και στα δύο, εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που παίρνει κανείς στα χέρια του τον χυμό.

Αφού δεις στη βιτρίνα τα υλικά που υπάρχουν, επιλέγεις αυτά που θέλεις, σου τα βάζουν στον αποχυμωτή, εσύ παίρνεις ένα γυάλινο βαζάκι, το τοποθετείς κάτω από το βρυσάκι, που υπάρχει μπροστά στη βιτρίνα και το βλέπεις να γεμίζει. Κι έτσι πίνεις τον φρέσκο χυμό σου και σου μένει και το βαζάκι. Στις προτάσεις των χυμών, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε, προστίθεται και κάποιο βότανο ή μπαχαρικό. Για παράδειγμα, έχουμε τον μήλο, σταφύλι, κίτρινη πιπεριά, goji berry και κανέλα. Καθημερινά υπάρχουν γύρω στις 20 διαφορετικές προτάσεις, όλες με εποχικά φρούτα, ενώ δίνουν έμφαση και στις επιλογές με ελληνικό, στραγγιστό γιαούρτι. Φτιάχνουν ακόμη φρουτοσαλάτες και μπάρες δημητριακών.

Novagea juice corner, Βύρωνος 6 & Βάκχου, Πλάκα, τηλ. 2114017427
Novagea juice and more, Αμαλίας 3, Σύνταγμα, τηλ. 2114114981.

«Pure Juice Bar»

Ξεκίνησε το 2015 στο Κολωνάκι κι αργότερα άνοιξε και το αδερφάκι του στη Γλυφάδα. Ιδέα του Δημήτρη και του Θάνου, που γύρισαν από το εξωτερικό και θέλησαν να δημιουργήσουν έναν χώρο, που να προσφέρει πάντα τις πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές που υπάρχουν. Το μενού αποτελείται από ολόφρεσκους φυσικούς χυμούς και λαχταριστά smoothies φρούτων, με την προσθήκη υπερτροφών για επιπλέον τόνωση του οργανισμού και είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε κάθε επιλογή να μας χορταίνει αποφέροντάς μας ταυτόχρονα όλα τα θρεπτικά συστατικά, που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

Για παράδειγμα, ένα detox smoothie, που μας προτείνουν είναι το Χ-Factor με σπανάκι, ανανά, ακτινίδιο, μέλι, σιταρόχορτο και γύρη. Σε κάθε smoothie μπορεί να προστεθεί και φυσική, vegan πρωτεΐνη. Εδώ βρίσκουμε ακόμη τα πολύ υγιεινά και θρεπτικά acai bowls, budda bowls και vegetarian wraps με υλικά που επιλέγονται από τη διαιτολόγο τους.

Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ. 2130363671
Γιαννιτσοπούλου 10, Γλυφάδα, τηλ. 2109680013.

«Το Βαζάκι»

Δύο παιδικές φίλες, η Μαρκεντίνα και η Σταυρούλα δημιούργησαν πριν 4 χρόνια το Βαζάκι στο Χαλάνδρι. Φτιάχνουν καθημερινά δεκάδες συνταγές φρέσκων χυμών, με φρέσκα ελληνικά φρούτα και λαχανικά εποχής, που παίρνουν από τη βιολογική λαϊκή αγορά, εκτός του ανανά και του τζίντζερ που εισάγουν. Όλα παρασκευάζονται cold pressed, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά ή άζωτο και σερβίρονται σε βαζάκια, που ο πελάτης μπορεί να πάρει μαζί του και να φέρει να ξαναγεμιστούν.

Αυτή την εποχή, βρίσκουμε χυμούς σαν τον «Κανέλα και ισορροπία» με πορτοκάλι, μήλο, καρότο, τζίντζερ και κανέλα Κεϋλάνης ή τον «Μωβ αποτοξινωτικό 2» με μήλο, καρότο, παντζάρι, σέλερι, λεμόνι, πιπεριά και αγγούρι. Τον περασμένο Νοέμβρη ο χώρος διπλασιάστηκε σε μέγεθος κι έτσι μεγάλωσε και η κουζίνα και το μενού, αλλά και οι αίθουσες, όπου μπορεί να κάνει κανείς πλέον ακόμη και εταιρικές συναντήσεις ή private dining. Το μενού περιλαμβάνει healthy bowls, vegan sushi sandwiches, buddha bowls, farmer’s bowls, avocado toasts sweet and salty, vegan & vegetarian burgers με πατάτες και γλυκοπατάτες, scrambled eggs. Αναλαμβάνουν και healthy catering.

Αριστοτέλους 33 Χαλάνδρι, τηλ. 2106800067.

«Up-κυτταρική θρέψη»

To γνώρισα το καλοκαίρι του 2016, λίγους μήνες μετά το άνοιγμά του, στα Εξάρχεια. Ο εμπνευστής του, Μάρκος Βόλης, μου εξήγησε ότι φιλοσοφία τους είναι να προσφέρουν καθημερινά μια γρήγορη και υγιεινή διατροφή, με την πραγματική της έννοια. Στο μαγαζί υπάρχουν μόνο ενεργειακές τροφές, που αφομοιώνονται εύκολα από τον οργανισμό μας, γι’ αυτό μότο τους είναι όχι το γνωστό «είσαι ό,τι τρως», αλλά «είσαι ό,τι αφομοιώνεις». Γι’ αυτό, εδώ δεν βρίσκουμε ζάχαρη, γλυκαντικά, γαλακτοκομικά ή προϊόντα ζωικής προέλευσης. Όπου χρειάζεται γάλα χρησιμοποιείται αμυγδαλόγαλα ή γάλα καρύδας, ενώ οι ξηροί καρποί μουλιάζονται, για την καλύτερη πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών τους. Σημαντικό, επίσης, είναι ότι όσα ετοιμάζονται καθημερινά προέρχονται από συνταγές διατροφολόγου, ώστε να επιτυγχάνεται ισορροπία μεταξύ γευστικού και θρεπτικού.

Ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας, μπορούμε να παραγγείλουμε, για παράδειγμα, τον χυμό «μεταβολισμός», με ανανά, γκρέιπφρουτ και λεμόνι, που βοηθά στις καύσεις και είναι λιποδιαλυτικός ή τον «αιματοκρίτη», με καρότο, παντζάρι, πράσινο μήλο και λεμόνι για τον καθαρισμό του σώματος, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη μείωση της κακής χοληστερόλης. Παρασκευάζονται, επίσης, smoothies, για τα οποία μπαίνουν στο μπλέντερ χυμοί μαζί με ολόκληρα φρούτα, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι εφαρμόζεται για όλα αυτά νέα τεχνική αποχύμωσης, που διατηρεί το 100% των θρεπτικών συστατικών των πρώτων υλών. Φτιάχνουν καθημερινά και θρεπτικές σαλάτες -πλήρη γεύματα, σούπες ημέρας, χειροποίητες μπάρες, σάντουιτς, χορτοφαγικά burgers.

Ακαδημίας 91 & Θεμιστοκλέους, τηλ. 2114025900.

«Vitamin Point»

Εδώ και πέντε χρόνια, το μαγαζί αυτό, σε κεντρικό σημείο του Συντάγματος, μας προτρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας με το μότο «Take care of yourself». Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι, σύμφωνα με τον εμπνευστή του, Σταμάτη Φασουλή, προσφέρει φρεσκοστυμμένους χυμούς μόνο από ελληνικά φρούτα και λαχανικά, που φτάνουν στο μαγαζί απευθείας από τους παραγωγούς τους και τα κτήματά τους, γι’ αυτό και καταφέρνει να έχει και πολύ καλές τιμές.

Για έξτρα αποτέλεσμα, στους χυμούς μπορεί να προστεθούν και υπερτροφές σε σκόνη, όπως η σπιρουλίνα ή το άγριο τριαντάφυλλο, καθώς και μια σειρά από ελληνικά βότανα, που προέρχονται κυρίως από την Κρήτη. Τώρα, είναι η εποχή του ροδιού και αυτή την περίοδο βρίσκουμε το αγαπημένο αυτό φρούτο σε πολλούς συνδυασμούς με πορτοκάλι, με αχλάδι, με μήλο κ.ά.

Σταδίου 10, Σύνταγμα, τηλ. 2103222030.

«Χυμοποιείο»

Άνοιξε το καλοκαίρι του 2014 και, λόγω της θέσης του, στον πεζόδρομο της Πανδρόσου στο Μοναστηράκι, έγινε γρήγορα hot point για τους ξένους επισκέπτες της πόλης. Σιγά-σιγά κέρδισε το ενδιαφέρον των κατοίκων και θαμώνων του κέντρου, που φτάνουν ως εδώ για να απολαύσουν έναν από τους φυσικούς χυμούς, που προσφέρει το Χυμοποιείο και να χαλαρώσουν στον χώρο που παραπέμπει σε οικολογική γωνιά, με τα φρέσκα φρούτα παντού και τους τοίχους με τους αναρριχώμενους κισσούς.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με έναν δυναμωτικό χυμό με πορτοκάλι, ανανά και μπανάνα, που θα σας κρατήσει σε καλή διάθεση, σίγουρα μέχρι το μεσημέρι. Όταν οι δυνάμεις δείχνουν να πέφτουν, μας προτείνουν έναν ιδιαίτερο κοκτέιλ, με σπανάκι, σέλερι, αγγούρι, πράσινο μήλο και λεμόνι.

Πανδρόσου 64, Μοναστηράκι, τηλ. 2103254186.